Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Βισαλτιας : Και περνούσαν οι μέρες .........

 





 Στις 31 Αυγούστου του 2019 ο δήμαρχος Βισαλτίας κατά την ομιλία που εκφώνησε μετά το περας της ορκωμοσίας του ίδιου και του δημοτικού συμβουλίου .Έκλεισε  με μια φράση του Μενέλαου Λουντέμη από την «Αγέλαστη Άνοιξη»: «Κείνος που στ΄ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του».

Προηγουμένως και θέτοντας τους στόχους του  δεσμεύθηκε  οτι << θα μετατρέψει τον  δήμο σ’ έναν ζωντανό, σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό >>  .Τονίζοντας << οτι αναλαμβάνει την ευθύνη της διοίκησης του τόπου , έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των προκλήσεων και της ευθύνης αυτής της θέσης >> .

Ενώ σημείωσε οτι <<   Η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας, αλλά και των επισκεπτών, τα τελευταία χρόνια μετέτρεψε την περιοχή μας σε ουραγό .Τονίζοντας ότι φιλοδοξία του αποτελεί, να μετατρέψει τη Βισαλτία σε στολίδι του Σερραϊκού κάμπου. ένα δήμο που θα ζηλεύουν όλοι >>

 Τρια χρόνια μετά  τον Ιούνιο του 2022 ο δήμαρχος έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων του ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

Διαβάζοντας τα έργα που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται . Βλέπουμε  έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και παρεμβάσεις που σχετίζονται με την καθημερινότητα .Οι οποίες γίνονται ( να μας επιτραπεί   η έκφραση ) με αυτόματο πιλότο .

Τι λείπει ??? Το έργο ή τα έργα που θα κινούνται στην δέσμευση του δημάρχου οτι ο δήμος θα πάψει να είναι ουραγός και θα γίνει στολίδι που θα ζηλεύουν όλοι .Ποια είναι αυτά τα έργα ??

Τα λουτρά Θερμών . Επί θητείας Αγνής Δουβιτσα έγινε πολλή δουλειά και η μεταβίβαση τους στον δήμο έφτασε στο τελικό στάδιο .Μετά από δύο χρόνια απραξίας ήρθε η εξ ουρανού βοήθεια του υπουργείου υποδομών. Όμως σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο . Ο δήμος δεν κατάφερε να βάλει γκολ σε άδειο τέρμα με αποτέλεσμα το θέμα να βρίσκεται εκεί που το άφησε η Αγνη Δουβίτσα. Θα αφήσουμε βέβαια στην άκρη το θέμα άντε και τα πήραν τι θα τα κάνουν. Γιατι δεν παρουσιάστηκε μέχρι στιγμής το πλάνο αξιοποιήσης .Γιατι υπήρχε η δέσμευση οτι θα  κάνουν το δήμο κόσμημα και να τον ζηλεύουν οι υπόλοιποι .Στο θέμα των στρατοπέδων υπήρξε μια απλή αναφορά οτι αναμένουν την παραχώρηση .Και εδω θα πούμε αντε και τα πήραν ... Τι έχουν σκοπό να τα κάνουν .

Η Βισαλτια έχει μεγάλο ορεινό όγκο και έναν πολύ δραστήριο ορειβατικό σύλλογο .Δεν ακούσαμε κάτι και δεν είδαμε έστω μια σκέψη από την δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του τουρισμού ( ορειβασία , ορεινή ποδηλασία , κ,λπ ) .

Οι αρχαιολογικοί χώροι προς το παρόν ( παρά την  φιλότιμη προσπάθεια των Γαλλων  ) παραμένουν αόρατοι. Θα είχε ενδιαφέρον να ενημερώσει η δημοτική αρχή για το τι αποτέλεσμα είχε η συνάντηση ( στο πόδι ) του δημάρχου με την υπουργό πολιτισμού κ Μενδώνη στην Αμφίπολη .

Οι περιοχές Ορεσκειας και Δάφνης με τον πύργο της Μαρως και τους καταρράκτες είναι πιθανόν άγνωστοι και σε μερίδα δημοτών της περιοχής 

Έχουν άραγε τυπώσει έστω ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με τις ομορφιές της περιοχής .Γιατί κατά καιρούς διαβάζουμε για την συμμετοχή του δήμου σε διάφορες εκθέσεις

Και μόνο που έστω και σαν τίτλος δεν υπάρχει αντιδημαρχος αρμόδιος για τον τουρισμό δείχνει οτι το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής

Η Βισαλτίας μεγάλο  γεωθερμικο πεδίο .Το οποίο παραμένει αναξιοποίητο . Απλή αναφορά από τον δήμαρχο ( στα πεπραγμένα των τριών χρόνων )οτι δόθηκε άδεια διάθεσης υγρού .Το πως θα διατεθεί σε ποιους . Αν υπάρχει μια μελέτη για την αξιοποιηση του και την συμβολή της στην τοπική οικονομία κουβέντα 

Οι κάτοικοι στην μεγάλη πλειοψηφία τους ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία και μάλιστα στην περιοχη ήταν οι πρώτοι ή από τους πρώτους  που ξεκίνησαν την καλλιέργεια και παράγωγη βιολογικών προϊόντων . Τρια χρόνια δεν ακούστηκε κουβέντα από την δημοτική αρχή .Ομως και μόνο που όλος ο κάμπος είναι γεμάτος από παράνομες χωματερές κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων ( πρόσφατα επιβλήθηκε και πρόστιμο από τις υπηρεσίες της περιφέρειας ) δείχνει οτι μάλλον το θέμα το αγνοούν .

Το τι μπορει να περιμένουν οι δημότες στον υπολειπόμενο ένα χρόνο .Η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να βάλει τον πήχη χαμηλά .

Όταν αδυνατείς η καθυστερείς να απορροφήσεις χρηματοδοτήσεις ( οι έκτακτες που δόθηκαν για τις καταστροφές από τις πλημμύρες  ) , όταν αδυνατείς να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα ( ειδικά στην συλλογή απορριμμάτων ). Και δεν μπορείς να καταθέσεις ένα πλήρη φάκελο ( απόρριψη της χρηματοδότησης για το έργο αγροτικής οδοποιίας ).Τότε να μιλάς για έργα πνοής και όραμα μοιάζει μάλλον για πολιτικο ανεκδοτο

 

Και επειδη με Λουντέμη ξεκινήσαμε με Λουντέμη θα κλείσουμε

Και περνούσα τις μέρες μου,
με τα χρώματά μου τακτοποιημένα.
Με τα όνειρά μου συγυρισμένα.
Με τα ποιήματά μου καθαρογραμμένα...
Γιατί έτσι τα ῾βλεπα. Ἔτσι νόμιζα.

3 σχόλια:

  1. Nα τα βλεπει ο κόσμος, δεν γίνεται τίποτα μόνο εξυπηρετήσεις στα ημέτερα τέκνα κυρίως στη ΔΕΥΑΒ. Εκεί είναι το πλυντήριο βολέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι , ναι εκεί γίνονται όλα τα ρουσφέτια προσλήψεις προσωπικού ,υπέρογκοι μισθοί . Γι'αυτο είναι προβληματικές και με δάνεια όλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως η νυν δημοτική αρχή ειναι η μόνη που αποκατέστησε επαγγελματικά όλους τους υποψηφίους της εκλεγμένους και μή. Μπράβο της αυτο το αναγνωρίζουμε , όλοι έχουν μια έμμισθη θέση που δεν θα την έβρισκαν έξω. Ψάξε εσύ που έχεις παιδί με πτυχία να βρεί δουλειά. Διορίζονται χωρίς προσόντα σε θέσεις προέδρων , αντιπροέδρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.