Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Φρου Φρου (Εξ.) εναντίον Φρου Φρου (Εσ.) !

 


 

 

 

 

 

Γράφει ο Θανάσης Μπαντης 

Στο μάθημα της Συστηματικής Βοτανικής μάθαμε στη Γεωπονική πως «Μόνοικο» (ετυμ. μόνο + οίκος) λέγεται το φυτό που στο ίδιο άτομο έχει αρσενικά και θηλυκά άνθη. Αν τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα λέγεται επίσης και μονοκλινές (μία κλίνη - ένα κρεββάτι) δηλ. μόνοικο μονοκλινές. Αν τα αρσενικά και τα θηλυκά άνθη βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη (αλλά πάντα στο ίδιο φυτό) λέγεται και δικλινές (δύο κλίνες), δηλαδή μόνοικο δικλινές.
Στην ιστορία μάθαμε πως ο Ιανός απεικονιζόταν με 2 πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός!
Αυτά τα μάθαμε παλαιότερα…
-------------------------------------------------------------------------
Σήμερα όμως, πετάχτηκα από το κρεββάτι μου, και ξύπνησα πανικόβλητος, βλέποντας έναν «πολιτικό εφιάλτη»…
Τρομακτικό όνειρο, που το κάνει ακόμα τρομακτικότερο η δύσκολη (πολύπλευρη) συγκυρία!
Όλα τα είχαμε, οι εφιάλτες στον ύπνο μας, μας μάραναν!
Τρόμαξα! Έκανα 10 λεπτά να συνέλθω! Μα τι εφιάλτης ήταν αυτός!
Τι είδα στον ύπνο μου;
Είδα το ίδιο πολιτικό πρόσωπο να εύχεται «ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ», και μάλιστα με πολύ οικείο τρόπο, σε υποψήφια στην αντίπαλη του κόμματός του παράταξη, αλλά συγχρόνως να εύχεται και στην παράταξη του κόμματός του!!!
Αναρωτήθηκα στον ύπνο μου «μα είναι με τα καλά του;»
«Είναι δυνατόν, αναρωτήθηκα στον ύπνο μου, να υπάρχει σύγχρονος πολιτικός Ιανός, να υπάρχει πολιτικά διπρόσωπος Ιανός, να υπάρχει πολιτικά «ερμαφρόδιτος» Φρου Φρου, είναι δυνατόν να υπάρχει «μόνοικο» πολιτικό ον, που να εύχεται «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» συγχρόνως και στη ΔΕΞΙΑ και στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;;;».
Μέσα ακόμα στον ύπνο μου… παρέα με την φανερή αγανάκτηση και τις φωνές παλαιών συμμαχητών, με τους οποίους «βάφαμε» τα τοιχία στην Ε.Ο. Σερρών/Θεσσαλονίκης με συνθήματα, κολλούσαμε αφίσες στις κολώνες, και τα χέρια μας ήταν γεμάτα μπογιές και γλουτολίνη … η αγανάκτηση και οι φωνές των φίλων Κώστα, Λάκη αλλά και άλλων του ψηφοδελτίου, με έκαναν να ξυπνήσω έντονα προβληματισμένος και ταραγμένος…
Κάθομαι στο κρεββάτι και προσπαθώ να βάλω σε τάξη αυτό που είδα στον ύπνο μου…
Πως μπορεί να εξηγηθεί πολιτικά μία συμπεριφορά στην οποία ο μεν π.χ. Φρου Φρου Εσ. (όπως λέγαμε παλιά ΚΚΕ Εσ. και ΚΚΕ Εξ.) εύχεται «
Καλή επιτυχία
» σε υποψήφια της παράταξης που πολιτικά κινείται στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς (με ανένταχτους αριστερούς, μέλη του ΜΕΡΑ-25, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) και από την άλλη π.χ. ο Φρου Φρου Εξ., με τον μανδύα του «σφιχτά» κομματικού και συνεπούς υποστηρικτή, να εύχεται ξερά και λιτά «
Καλή επιτυχία
» και σε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της δεξιάς παράταξής;;;
Στην κρίση των «συναγωνιστών» του … και του «Εξ» και του «Εσ»
Αμάν εφιάλτης κι αυτός στον ύπνο μου…
Έναν καφέ αμέσως, να συνέλθω!
----------------------------------------------
Και φυσικά υπενθυμίζω:
1) το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.
2) Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.