Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Δήμος Σερρών : Τέλη Σεπτεμβρίου ανοίγει το κολυμβητήριο

 


 

Η επισκευή ή καθαίρεση του συνόλου ή τμήματος της καμινάδας στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου δεν αποτελούν αντικείμενο της μελέτης και θα εκτελεστούν με μέριμνα του Δήμου Σερρών

Λύνονται τα προβλήματα του…υπεργηρου (εγκαινιάστηκε το 1976) Κολυμβητηρίου;

Αποκαλυπτική είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών στην εισήγησή της που είναι δημοσιοποιημένη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και για το μέλλον του κακοσυντηρημένου και υπέργηρου Κολυμβητηρίου που μετρά σχεδόν 50 χρόνια ζωής.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

… Η παρούσα μελέτη αφορά αποκλειστικά κατεπείγουσες εργασίες για την άμεση επισκευή και αποκατάσταση φθορών και βλαβών τμημάτων του φέροντος οργανισμού του κελύφους του κτιρίου και όχι τη συνολική δομική αποκατάσταση ή/και ενίσχυση του κτιρίου.

Συνεπώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων βλαβών και φθορών σε άλλα τμήματα του κτιρίου, οι οποίες πιθανόν θα έχουν αποτέλεσμα την εκ νέου αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης μέχρι την αποκατάστασή τους

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία της κατασκευής, τη μακροχρόνια έλλειψη επαρκούς συντήρησης, το δομικό σύστημα του φορέα επιστέγασης καθώς και τη συνεχώς εξελισσόμενη παθολογία του φέροντος οργανισμού κρίνεται απαραίτητη η άμεση εκπόνηση μελέτης δομικής αξιολόγησης, αποτίμησης της διαθέσιμης φέρουσας ικανότητας, (στατική επάρκεια), καθώς και αποκατάστασης και ενίσχυσης, (εφόσον απαιτηθεί), για το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος.

Τα χαμένα 2.000.000€ από την αδιέξοδη πολιτική της Δημοτικής Αρχής Χρυσάφη

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε, πως όταν ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε ήδη στα χέρια της, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Πέτρου Αγγελίδη (24-4-2019) την έγκριση Προγράμματος Ενεργειακής Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου χρηματοδότησης 2.000.000€ στην οποία προβλεπόταν οι εξής εργασίες:

 

• Αντικατάσταση υαλοπινάκων και κουφωμάτων
• Εργασίες μόνωσης υγρασίας – ήχου – θερμότητας
• Βαφή εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου
• Συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού
• Διάφορες ηλεκρομηχανολογικές εργασίες
• Αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων με φωτιστικά LED κ.λ.π

Ο κ.Χρυσάφης ουδέποτε στα τέσσερα χρόνια της θητείας του ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, «ποντάροντας» αρχικά στην κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου στην Ομόνοια (σ.σ. το οποίο με δηλώσεις του, από το 2019 έλεγε ότι θα είναι έτοιμο, το 2021, μετά το 2022 στην συνέχεια το 2023) και όταν διαπίστωσε ότι αυτό «κόλλησε» γραφειοκρατικά, επικαλέστηκε ότι θα έπρεπε να κλείσει το κολυμβητήριο για… δύο χρόνια, αναλαμβάνοντας, όπως είχε πει σε δηλώσεις του, την πολιτική ευθύνη γι’αυτή του την ενέργεια, μη θέλοντας προφανώς να «δυσαρεστήσει» τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο!

Αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής, στις 31-12-2023 με την παράδοση του Δημαρχιακού θώκου, και η χρηματοδότηση να χαθεί (αφου το πρόγραμμα έληξε) και το κολυμβητήριο να κλείσει, αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2023 για διαρροή στην δεξαμενή και λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2024 με τις πτωσεις μπετον !!!

Όπως τώρα αποδεικνύεται, από την τεχνική μελέτη, η μεγαλύτερη βλάβη στο κτήριο του Κολυμβητηρίου προκλήθηκε από την έλλειψη συστήματος εξαερισμού-κλιματισμού (Ο υπάρχων δεν λειτουργεί εδώ και δεκαετίες), ο οποίος προβλεπόταν να χρηματοδοτηθεί από τα 2.000.000 του προγράμματος και μάλιστα χωρίς να “ενοχλούνται” οι κολυμβητές από τις εργασίες, αφου αυτές θα γινόταν ως επι το πλείστον στα υπόγεια ή εξωτερικά του κτιρίου. Η εγκατάσταση του εξαερισμού θα επιβράδυνε και την φθορά στο κτίριο (σύμφωνα πάντα με την τεχνική μελέτη).

Αυτά  τα χαμένα 2.000.000€ χρεώνονται στην πολιτική της διακυβέρνησης που άσκησε η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη και για την οποία κρίθηκε βέβαια από τον σερραϊκό λαό στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, ο οποίος τον έστειλε στην αντιπολίτευση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.