Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Σέρρες : ¨¨Καιγεται ¨¨ το σενάριο παράτασης της θητειας των δημάρχων


 

 

 

 

Με κατηγορηματικό τρόπο διάψευσε το σενάριο παράτασης της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών, που διακινούν «γαλάζιοι» αιρετοί, ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής του με το «γαλάζιο» προεδρείο της ΚΕΔΕ ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για το σενάριο περί μετατόπισης του χρόνου των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση που συζητείται πολύ έντονα Πέτσας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε κυβερνητικό επίπεδο η παράταση της θητείας. Μάλιστα, τόνισε πως αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο για την σταθερότητα στον εκλογικό κύκλο ενώ στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν τέθηκε ποτέ και από κανέναν τέτοιο ζήτημα.


Άλλωστε συνταγματολόγοι ερωτηθέντες επί του θέματος είχαν τονίσει ότι «είναι αντισυνταγματική η παράταση της θητείας, καθώς δεν υπάρχει βάσιμος λόγος». Και είχαν προσθέσει: «Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να παραταθεί η θητεία, θα ήταν μία έκτακτη κατάσταση την περίοδο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια επανάκαμψη της πανδημίας με την μορφή του Μαρτίου του 2020, για παράδειγμα».

 https://pressgreece.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.