Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Δήμος Αμφίπολης: Καθαρίστηκε ο δρόμος προς το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Δομίρου


Οι εργασίες έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία, αρμοδιότητας του Δήμου Αμφίπολης και περιλάμβαναν τον καθαρισμό της παρόδιας βλάστησης, την κοπή των δέντρων και των κλαδιών που εμπόδιζαν την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων καθώς και καθαρισμό των πρανών από καταπτώσεις.

 

«Παρόλο που υπήρχαν δυσκολίες, καταφέραμε να προχωρήσουμε στον καθαρισμό του μεγαλύτερου τμήματος του εν λόγω δρόμου που οδηγεί προς το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και να εξασφαλίσουμε έτσι την ασφαλή διέλευση των πολιτών και των επισκεπτών», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αμφίπολης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, αρμόδιος για Θέματα Περιβάλλοντος & Καθαριότητας. 

 

Τα χόρτα είχαν φτάσει σε ικανό ύψος και για το λόγο αυτό τις προηγούμενες ημέρες οι υπάλληλοι του Δήμου Αμφίπολης με γάντια και σακούλες και με όλο γενικώς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό στη διάθεσή τους προέβησαν στον καθαρισμό του δρόμου, που οδηγεί στο Μοναστήρι.

Το έμψυχο δυναμικό του αρμόδιου τμήματος με τη συνδρομή ειδικού μηχανήματος (τύπου-JCB) προχώρησε στην απομάκρυνση των ξερών χόρτων και των σκουπιδιών, στην κοπή των κλαδιών και των θάμνων από τις άκρες του οδοστρώματος και γενικώς καθάρισε τα φερτά υλικά, όπως πέτρες και χαλίκια από το δρόμο.

 

Έτσι όλα είναι έτοιμα, κυρίως στο επίπεδο της βελτίωσης της πρόσβασης και το Μοναστήρι είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους προσκυνητές, που θα βρεθούν εκεί για την εορτή της Αγίας Παρασκευής (σσ την Κυριακή 25/07 και ώρα 19:30 θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζιχνών & Νευροκοπίου, Ιερόθεου).

Όπως, μάλιστα, σημειώνει η Πρόεδρος του Δομίρου, Βάσω Κεραμιδά (σσ την οποία ευχαριστώ και για τις φωτογραφίες) το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του Δομίρου και του Ροδολίβους και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι αλλά και πολλοί επισκέπτες από τους πέριξ Νομούς ανηφορίζουν κάθε χρόνο για να παραστούν στην πανήγυρη. Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος) 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.