Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών : Ώρα να ¨¨σπάσει ¨¨ αυγά η δημοτική αρχή

Στην επικαιρότητα ακόμη μια φορά η προσπάθεια του δήμου να χρηματοδοτήσει εργασίες στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου .Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά .Ο  νομικός δαίδαλος δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων . Ομως νομίζουμε οτι η νέα δημοτικά αρχή πρέπει να προχωρήσει στην συνολική επανεκτίμηση του τρόπου λειτουργίας της ΑΕ στην οποία είναι μεγαλομέτοχος .
Βεβαίως δεν διαφωνεί ουδείς οτι  το Αυτοκινητοδρόμιο προσφέρει πολλά στην τοπική οικονομία .Αλλά αυτό δεν είναι η δικαιολογία και το πρωτεύον τα οποια καλύπτουν όλα τα υπόλοιπα . Το έργο έχει κοστίσει συνολικά στον δήμο σε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 10 εκατ ευρώ .Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έρχονται από την ΣΑΤΑ οδεύουν προς την πίστα , ενω έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου του δήμου , το οποίο σε πολλά σημεία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση .
Επομένως εκτός από την προστιθέμενη αξια που προσφέρει στην τοπική οικονομία .Πρέπει να εξεταστεί αν <<έβγαλε >> τα έξοδα του ή γιατί δεν φέρνει στον δήμο αυτά που πρέπει να φέρει . Πριν από δύο ή τρια χρόνια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας ( το επιμελητήριο είναι μέτοχος με μικρο ποσοστό ) είχε προτείνει  .Την δημιουργία μιας Επιτροπής, η οποία θα αναθέσει σε εταιρεία τη σύνταξη μίας μελέτης βιωσιμότητας της  «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.»  και εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας, να δοθεί η χρήση  του ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ σε ιδιώτη, ο οποίος θα δραστηριοποιηθεί και θα το λειτουργήσει ούτως ώστε να βοηθήσει στην οικονομία του Νομού Σερρών.
Μήπως λοιπόν πρέπει να εξεταστεί αυτή η πρόταση ????
Μήπως η νέα δημοτική αρχή που από την πρώτη μέρα προ των εκλογών έχει ταχθεί σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα να αποφασίσει να <<σπάσει >> αυγά ???
Γιατί είναι πολλοί που δεν θέλουν το αυτοκινητοδρόμιο να περάσει στα χέρια ιδιωτών . Και ο λόγος δεν έχει να κάνει με την ιδεολογική αντίληψη λειτουργίας .Αλλά με άλλα .
Κλείνοντας να βάλουμε και κάποια ερωτήματα 
 
1.Μπορεί η νέα διοίκηση να ενημερώσει τους Σερραίους πόσες είναι οι ετήσιες ανελαστικές δαπάνες της Εταιρείας ( μισθοδοσία )  ??? Και ποιο μέρος του συνολικού ετήσιου προυπολογισμου καλύπτουν ??? 
2. Μπορούν να γνωστοποιηθούν τα ποσά ,με τα οποία μισθώνονται οι διαφημιστικές πινακίδες το κυλικείο και η χρήση των χώρων του ???

3. Πόσα   τα καθαρά έσοδα που έχει  τα τελευταία 10  χρόνια ????

ΥΓ : Στην Πάτρα το σχέδιο για την κατασκευή πίστας επανέρχεται .Και υπάρχουν προσπάθειες το έργο κόστους 96 εκατ ευρώ να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμ και να χρηματοδοτηθεί .Μέσα από προγραμματα .
Οπότε ας κάνουμε κάτι τώρα που έχουμε το μονοπώλιο .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.