Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Φωτεινή Αραμπατζή: Στη Ν.Δ. πιστεύουμε στον Αγρότη – Επιχειρηματία

img 8144Σαφές μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ως Κυβέρνηση να υλοποιήσει «ένα νέο αναπτυξιακό
πρότυπο αγροτικού επιχειρείν», στέλνει με σημερινό της άρθρο η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών του Κόμματος, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, στον «Ελεύθερο Τύπο».

«Στη Ν.Δ. πιστεύουμε στον Αγρότη – Επιστήμονα, στον Αγρότη – Επιχειρηματία. Σ’ ένα επιχειρηματοκεντρικό αγροτικό πρότυπο, σ’ ένα νέο αξιακό μοντέλο υψηλής κοινωνικής και επαγγελματικής αναγνώρισης των απασχολούμενων με τη Γεωργία. Και δεν το πιστεύουμε μόνο. Γνωρίζουμε και πώς θα το υλοποιήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Αραμπατζή.

Η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ακόμη ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπονομεύει και αντιστρατεύεται την αναπτυξιακή προοπτική της αγροτικής οικονομίας», τονίζοντας παράλληλα ότι «η καταγεγραμμένη συμβολή της στο Α.Ε.Π., δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς στη δυνητική δυναμική της».

Στην πρόκληση της απελευθέρωσης αυτής της δυναμικής, η κυρία Αραμπατζή, υπενθυμίζει ότι «η Ν.Δ., ως παράταξη διαχρονικά συνδεδεμένη με τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, απαντά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις»:

- Δεσμεύσεις για πολιτικές ελάφρυνσης των δυσβάσταχτων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και μείωσης του κόστους παραγωγής.

- Δεσμεύσεις για πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

«Ήδη από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2016, ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρητά δεσμευθεί, ότι η Ν.Δ. θα επαναφέρει τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Ότι θα καταργήσουμε το φόρο στο κρασί. Ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια. Ότι θα μειώσουμε το φόρο των επιχειρήσεων, άρα και των αγροτικών, από το 29% στο 20%», τονίζει η βουλευτής Σερρών. 

Την ίδια στιγμή, η κυρία Αραμπατζή, υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσχώρησε έστω και μερικώς, έστω και καθυστερημένα, στην ατζέντα της Ν.Δ. «Με την επαναφορά του Φ.Π.Α. των αγροτικών εφοδίων, που η ίδια εκτίναξε στο 24%, στο 13% και με την υπόσχεση για την κατάργηση του φόρου στο κρασί», επισημαίνει.

«Τους καλωσορίσαμε στην πραγματικότητα. Παρότι τη μετάβαση στο μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., η Κυβέρνηση την έκανε ελλειμματικά, “ξεχνώντας”για παράδειγμα τις σύνθετες ζωοτροφές, και παρότι βεβαίως η κατάργηση του φόρου στο κρασί, παραμένει άλλη μία υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ακόμη η κυρία Αραμπατζή.

«Κυρίως, όμως, στη Ν.Δ., πιστεύουμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αγροτικού επιχειρείν, τα πρώτα 9 σημεία του οποίου περιγράφηκαν από τον Πρόεδρό μας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα», καταλήγει η κυρία Αραμπατζή, θεωρώντας ως
σημείο «κλειδί», την βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.


Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της κυρίας Αραμπατζή στον «Ελεύθερο Τύπο»:

«Οι πολιτικές φορολογικής αφαίμαξης, ασφαλιστικής επιδρομής και εκτίναξης του κόστους παραγωγής, που δυστυχώς τα 2,5 τελευταία χρόνια εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπονομεύουν και αντιστρατεύονται την αναπτυξιακή προοπτική της Αγροτικής Οικονομίας. Ενός Τομέα, που η καταγεγραμμένη συμβολή του στο Εθνικό ΑΕΠ, δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς στη δυνητική δυναμική του.

Στην πρόκληση της απελευθέρωσης αυτής της δυναμικής, η ΝΔ, ως παράταξη διαχρονικά συνδεδεμένη με τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, απαντά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Δεσμεύσεις για πολιτικές ελάφρυνσης των δυσβάσταχτων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και μείωσης του κόστους παραγωγής.

Δεσμεύσεις για πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Ήδη από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, το Σεπτέμβριο του 2016, ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρητά δεσμευθεί, ότι η ΝΔ θα επαναφέρει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Ότι θα καταργήσουμε το φόρο στο κρασί. Ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια. Ότι θα μειώσουμε το φόρο των επιχειρήσεων, άρα και των αγροτικών, από το 29% στο 20%.

Πρόσφατα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσχώρησε έστω και μερικώς, έστω και καθυστερημένα, στην ατζέντα μας. Με την επαναφορά του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, που η ίδια εκτίναξε στο 24%, στο 13%. Με την υπόσχεση για την κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Τους καλωσορίσαμε στην πραγματικότητα. Παρότι τη μετάβαση στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, η Κυβέρνηση την έκανε ελλειμματικά, «ξεχνώντας» για παράδειγμα τις σύνθετες ζωοτροφές, και παρότι βεβαίως η κατάργηση του φόρου στο κρασί, παραμένει άλλη μία υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως στη ΝΔ, πιστεύουμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αγροτικού επιχειρείν, τα πρώτα 9 σημεία του οποίου περιγράφηκαν από τον Πρόεδρό μας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Πρωτογενή Τομέα.

Σημείο «κλειδί», η βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε.

Με έμφαση, τόσο στην ποιοτική – στρατηγική στόχευση του παρόντος και του επόμενου ΠΑΑ, όσο και στη χρονική επιτάχυνση των απορροφήσεων του ΠΑΑ 2014 -2020, που σήμερα δυστυχώς, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε εξαντλούνται σε καταβολές επιδοματικού τύπου, είτε βρίσκονται «στα συρτάρια», στερώντας από την πραγματική οικονομία πολύτιμα κονδύλια ύψους 6 δις ευρώ.

Στόχος μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων. Με την επαναχάραξη του καλλιεργητικού - αναπτυξιακού μοντέλου, την ενθάρρυνση επενδύσεων, καθιέρωση της αγροτικής εκπαίδευσης, συμπράξεις καινοτομίας, που δίνουν και τη ζητούμενη προστιθέμενη αξία, κινητροδότηση ισχυρών Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών ανά προϊόν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, συλλογικών επενδυτικών και εμπορικών σχημάτων.

Με ωφέλειες στις οικονομίες κλίμακος, στην οργανωμένη καθετοποιημένη παραγωγή και στην ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης στη διάθεση των προϊόντων. Με ωφέλειες από την extra πριμοδότηση της κοινοτικής ενίσχυσης κατά 20% - 25% και την κατά προτεραιότητα εξέταση του φακέλου.

Στόχος και η ανάδειξη του διαφορικού μας πλεονεκτήματος στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία τόσο για την κοινωνική ενδυνάμωση απομακρυσμένων περιοχών όσο και για την οικονομική αξιοποίηση της δυναμικής εμβληματικών μας προϊόντων, όπως το γάλα, το κρέας και η φέτα.

Σε επίπεδο υποδομών, προτεραιότητά μας η αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών, όπως: Ο μικρός και πολυτεμαχισμένος κλήρος. Η ανορθολογική διαχείριση των υδάτινων και ενεργειακών πόρων. Η έλλειψη οριστικών Σχεδίων Βόσκησης της χώρας με βάση το νέο, πλεονεκτικό ορισμό των βοσκήσιμων εκτάσεων, που η ΝΔ πέτυχε σε επίπεδο ΕΕ. Οι ανεξέλεγκτες – παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Το παρωχημένο θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του με τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, που πλήττει ήδη τις παραδοσιακές καλλιέργειες.

Στη ΝΔ πιστεύουμε στον Αγρότη – Επιστήμονα, στον Αγρότη – Επιχειρηματία. Σ’ ένα επιχειρηματοκεντρικό αγροτικό πρότυπο, σ’ ένα νέο αξιακό μοντέλο υψηλής κοινωνικής και επαγγελματικής αναγνώρισης των απασχολούμενων με τη Γεωργία. Και δεν το πιστεύουμε μόνο. Γνωρίζουμε και πώς θα το υλοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.