Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δήμος Αμφίπολης : Έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου

Αποτέλεσμα εικόνας για αμφιπολη ταφοςΤις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη και
αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης χαιρέτησε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020".
"Κερδίσαμε το Στοίχημα για την ανάδειξη της Αμφίπολης. Πετύχαμε την τελική έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού. Εξασφαλίσαμε έτσι ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων" ανέφερε η κ. Τσαρουχά.
Όπως είπε η υφυπουργός, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από αυτή την θετική εξέλιξη φαίνεται η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας - που όπως αναφέρει είχε λάβει η ίδια - ώστε να τεθεί το υπουργείο Πολιτισμού επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεννόησης που υπήρχαν. "Αυτή η πρόταση, έλυσε το πρόβλημα", υπογραμμίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί "το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του νομού".
Να σημειωθεί, ότι στην πρόταση και στην υλοποίηση του προγράμματος "Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας - Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό" συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων)με εταίρους, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμφίπολης, ο Δήμος και το πανεπιστήμιο Blagoevgrad Βουλγαρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.