Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Βασίλης Τερζής : Μη απαραίτητη και ιδιαίτερα κοστοβόρα η πρόσληψη νομικου στην ΚΕΔΗΣ


Αποκριά στις Σέρρες: Μια Τουριστική Ευκαιρία - Αρθρογραφεί ο ...Την αντίθεση του για την πρόσληψη μόνιμου συνεργάτη
νομικού από την ΚΕΔΗΣ εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης κ Βασίλης Τερζής ο οποίος όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  << 
Θεωρώ πως η ανωτέρω, καθ’ όλα νόμιμη, ετήσια σύμβαση σε νομικό δεν είναι απαραίτητη και το ύψος της δαπάνης ιδιαιτέρως υψηλό.  >>


Μάλιστα ο κ Τερζής παραθέτει τα ποσα που δαπάνησε η ΚΕΔΗΣ τα τελευταία 5 χρόνια  .Για την παροχή νομικών υπηρεσιών τα οποία είναι σαφώς πολύ μικρότερα από την δαπάνη των 14.500 που θα αμειφθεί για τους επόμενους 12 μήνες ο νομικός που προσλήφθηκε





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (ΛΕΦΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ)



                                                                                         Σέρρες, 13 Ιουλίου 2020

                     

Βασίλης Τερζής                                      

Δημοτικός Σύμβουλος                        

                                                                 

ΘΕΜΑ: Πρόσληψη Νομικού Συνεργάτη στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.



Βάση της 54ης/2020, κατά πλειοψηφία, απόφασης του Δ.Σ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.  υπεγράφη, στις 19 Ιουνίου 2020, απευθείας ανάθεση με σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών σε Νομικό, για όλες τις νομικές υποθέσεις της Επιχείρησης. Το πόσο της σύμβασης ανέρχεται στις 14.508,00 €, στο όποιο δεν περιλαμβάνονται τα τυχόν δικαστικά έξοδα και η ισχύς της είναι έως τις 16 Ιουνίου 2021.

Παραθέτω τα οικονομικά στοιχεία για τις αντίστοιχες δαπάνες (και δικαστικά έξοδα) των ετών 2015 έως 2019 όπου διετέλεσα Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.:

2015:   9.054,93 €

2016:   8.072,22 €

2017: 13.388,07 €

2018:   7.151,14 €

2019:   4.636,84 €

Με εξαίρεση το οικονομικό έτος 2017, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρότατες δικαστικές και νομικές υποθέσεις, από τη θετική έκβαση των οποίων ωφελήθηκε πολλαπλά και ιδίως οικονομικά η Επιχείρηση, τις υπόλοιπες χρονιές οι δαπάνες κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Η ανωτέρω σύμβαση εγείρει ερωτηματικά, 1ον για το ύψος της δαπάνης και 2ον για την ανάγκη μόνιμου και σε ετήσια βάση Νομικού συνεργάτη.

Το νομικό έλεγχο των αποφάσεων, προκηρύξεων, συμβάσεων, διοικητικών πράξεων και την παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων παρείχαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η διεύθυνση και οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι της Επιχείρησης, η νομική υπηρεσία και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου καθώς και ο εξωτερικός  συνεργάτης που αναλάμβανε τη λογιστική κάλυψή της.

 Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος εκτός από τη Νομική του Υπηρεσία έχει προσλάβει ενισχυτικά και άλλους δύο Εξωτερικούς Νομικούς συνεργάτες ενώ τα παρελθόντα έτη τις νομικές υποθέσεις της Επιχείρησης αναλάμβαναν, με απόφαση και υπόδειξη των μελών του Δ.Σ, διάφοροι νομικοί από τον δικηγορικό σύλλογο Σερρών.   



 Αναφέρω πως με τη συνένωση των πρώην Καποδιστριακών Δήμων στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ συσσωρεύτηκαν χρέη, οφειλές και πρόστιμα, των αντίστοιχων Κοινωφελών Επιχειρήσεων, που ξεπερνούσαν τα 2.000.000 ευρώ.     

Μια τεράστια, σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, κυρίως την πενταετία 2014 - 2019, από τα μέλη, αιρετά και πολίτες, του Δ.Σ. της Επιχείρησης, τη διεύθυνση και τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους της, είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική εξυγίανσή της. Ύστερα από δεκάδες δικαστικές και εξωδικαστικές παραστάσεις και αποφάσεις, συμφωνίες  και αποφάσεις του Δ.Σ, οι οφειλές μηδενίστηκαν και παραδόθηκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, το καλοκαίρι του 2019, αποθεματικό άνω των 600.000 ευρώ.

Συγχρόνως η Επιχείρηση κατέστη φερέγγυα και συνεπής των μισθολογικών, εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών όλων των εργαζομένων της καθώς και των προμηθευτών και εξωτερικών συνεργατών της αλλά και των κάθε είδους οικονομικών δαπανών και υποχρεώσεών της.  

 Παρόμοιες συνθήκες επικράτησαν και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο οποίο διετέλεσα μέλος και Αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Δημοτική θητεία, όπου και εκεί η νέα Δημοτική αρχή προσέλαβε εξωτερικό νομικό συνεργάτη.



Θεωρώ πως η ανωτέρω, καθ’ όλα νόμιμη, ετήσια σύμβαση σε νομικό δεν είναι απαραίτητη και το ύψος της δαπάνης ιδιαιτέρως υψηλό.  

Σε μια δύσκολή οικονομική συγκυρία και με το άμεσο μέλλον αβέβαιο και δυσοίωνο απαιτείται εγκράτεια, περιστολή δαπανών και σύνεση από όλους μας, ιδιαιτέρως στο δημόσιο τομέα.   



 





                                                                                              Με τιμή



                                                                                              Βασίλης Τερζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.