Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΝΟΔΕ Σερρών : 1+4+2 παρουσίες

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου («αγαπημένος» Διεθνολόγος της Ντόρας Μπακογιάννη) ήταν ο πραγματικός
οικοδεσπότης της βραδιάς. Έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς  (σύμφωνα με όσα διαδίδονται) μια θέση στο ψηφοδέλτιο των Σερρών της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ήταν αυτός που οργάνωσε την πετυχημένη εκδήλωση.
Έχοντας ως αβαντάζ τους δύο προβεβλημένους ομιλητές της εκδήλωσης, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, κατακλύζοντας την αίθουσα του ξενοδοχείου. Ενας κόσμος που διακρινόταν εκτός από την «ποσότητα» και για τα… «ποιοτικά» του χαρακτηριστικά, καθώς έδωσαν το παρόν, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης,  τέσσερεις εν ενεργεία Δήμαρχοι του νομού Σερρών (Αγγελίδης Δ.Σερρών, Νόττας Δ.Εμμ.Παππά, Δουβίτσα Δ.Βισαλτίας, Κοτσιακιαχίδης Δ.Ηράκλειας), δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Σερρών (Φωτιάδης, Αραμπατζής),και ένας πρώην Δήμαρχος (Γ.Βλάχος) και πολλά στελέχη του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Σερρών Αλέξ.Χρυσάφη.
Απουσίαζαν οι εν δυνάμει «αντιπαλοί» του στις επικείμενες εκλογές, νυν βουλευτές, ενώ το παρόν έδωσε ο πρώην υπουργός Θ.Λεονταρίδης.
Από τον επιχειρηματικό κόσμο το παρόν έδωσε ο κ.Παπαπαναγιώτου του «ΔΡΟΜΕΑ», ο κ. Μαματζήςτου Philippos Xenia, ενώ τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν ήταν «ΝΕΚΤΑΡ» του κ. Κουρτίδη και πολλοί άλλοι.
Μέχρι και ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Φίλης ενθουσιάστηκε από την πολυπληθή παρουσία του κόσμου, που όπως ομολόγησε: ούτε στην Αθήνα των 5.000.000 κατοίκων δεν είχε τέτοια πολυπληθή παρουσία σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.

Δεινοί χειριστές του λόγου

Οι ομιλητές, δεινοί χειριστές του λόγου, ανέπτυξαν το θέμα του βιβλίου με απλά κατανοητά λόγια, κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Ως προς το χρόνο ομιλίας, τον μικρότερο χρόνο είχε ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε πρώτος, για να ακολουθήσει ο Τάσος Χατζηβασιλείου,  και στο τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Κωνσταντίνος Φίλης, με χρόνο ομιλίας, λίγο μικρότερο από αυτόν του υποψηφίου βουλευτή.
Αναλυτικά:

Κώστας Μπακογιάννης: «Πρέπει να συμφωνήσουμε σε έναν εθνικό στόχο»

 Ο Κώστας Μπακογιάννης τοποθετήθηκε πρώτος στην εκδήλωση.
Υποστήριξε ότι η παρουσίαση του Βιβλίου δίνει την δυνατότητα να συζητηθεί ένα θέμα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την Ελληνική Εξωτερική πολιτική.
«Όλοι αισθανόμαστε ότι τα τελευταία χρόνια, η χώρα μας δεν πάει καλά στις διαπραγματεύσεις. Δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε οτιδήποτε σοβαρά. 
Είναι συνεπώς αναγκαίο να συζητήσουμε, από κάτω προς τα πάνω και να δημιουργήσουμε την αναγκαία συνεργασία, συναίνεση, συνεννόηση και να συμφωνήσουμε σε έναν εθνικό στόχο άλλα και ένα εθνικό πλαίσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Τα Ελληνοτουρκικά ξεπερνούν τον ορίζοντα μίας κάλπης γιατί έχουν να κάνουν με τις επόμενες γενιές».

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Η Ελλάδα χρειάζεται να ξαναγίνει ο περιφερειακός πόλος σταθερότητας»

 Στη συνέχεια μίλησε για το πόνημα του Κωνσταντίνου Φίλη ο Τάσος Χατζηβασιλείου. Ανέφερε ότι ο συγγραφέας στο Βιβλίο απλοποιεί την επιστημονική γνώση και την προσφέρει με τον πιο κατανοητό τρόπο.
Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη  είναι πολύ επίκαιρο τώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναπτύσσει καθημερινά την αναθεωρητική του ατζέντα. Υποστήριξε επίσης ότι  η Τουρκία υφίστανται σήμερα έναν βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό.
“ Ο Ερντογάν την ευθυγραμμίζει με ισλαμοσυντηρητικές απόψεις. Εμείς πρέπει να γνωρίσουμε τι συμβαίνει στην Τουρκία και να καταστρώνουμε σχέδιο για το τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα”
O Tάσος Χατζηβασιλείου κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ανέφερε:
«Η Ελλάδα χρειάζεται να ξαναγίνει ο περιφερειακός πόλος σταθερότητας. Τα τελευταία χρόνια απέχουμε συστηματικά από κάθε σοβαρή διεθνή διάσκεψη. Δεν αρκεί να λέμε ότι αξίζουμε επειδή είμαστε η παλιότερη χώρα ΕΕ και ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο. Χρειάζεται να το δείχνουμε και στην πράξη. Πώς; Με ένα ολοκληρωμένο ελληνικό σχέδιο για την αρχιτεκτονική ασφαλείας της περιοχής μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή. Όσο αδιαφορούμε, τόσο θα χάνουμε τη διεθνή μας αξιοπιστία».

πηγή: anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.