Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Βασίλης Περδικίδης : Ο Ακαδημαικός επαρχιωτισμός ως εργαλείο άσκησης πολιτικής

Αποτέλεσμα εικόνας για περδικιδησΕίναι γνωστό και αποτελεί κοινό τόπο η δημόσια συζήτηση για την συγχώνευση Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας μας, μετά τις σοβαρές πρωτοβουλίες -παρ΄ολες τις 'γνωστές' αντιξοότητες- του  Υπουργού Παιδείας για την αναβάθμιση και δημιουργία του Πανεπιστημιου Δυτικής Αττικής. Μάλιστα, σε ανύποπτο διάστημα με μία ανάρτησή μας ζητήσαμε την ενεργοποίηση του ακαδημαϊκού διαλόγου και στο ΤΕΙ Σερρών και με μεταγενέστερη ανάρτησή μας ζητήσαμε -μετ' επιτάσεως- την γενίκευση αυτού του διαλόγου με την συμμετοχή των πνευματικών, των κοινωνικών, των πολιτικών, των παραγωγικών και ευρύτερων ομάδων πολιτών και συλλογικοτήτων του Νομού μας.
Απέναντι σε αυτό το παλλαϊκό αίτημα της διεξαγωγής ενός κοινωνικού διαλόγου, διότι το ΤΕΙ δεν αφορά μία κλειστή επαγγελματική ομάδα που κατοχυρώνει τα όποια δικαιώματά της αλλά πρωτίστως έχει κοινωνική αναφορά και λογοδοσία, υπήρξε η υποβολή μίας 'ερώτησης' που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τον 'επαρχιωτικό' τρόπο άσκησης της πολιτικής των τοπικών μας αρχόντων, την 'κοντόφθαλμη' αντίληψή τους για την λειτουργία των ακαδημαικών Ιδρυμάτων και έναν 'περίεργο' οππορτουνισμό' αμυντικού και φοβικού χαρακτήρα για το μέλλον του ΤΕΙ Σερρών.
Γιά να εξηγούμαστε:
Η συγχώνευση των ΤΕΙ και η μετονομασία σε πανεπιστήμιο (όπως τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Ατικής) αποτελεί -σύμφωνα με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας- την βέλτιστη λύση για πάρα πολλούς λόγους, στους οποίους θα αναφερθούμε λεπτομερώς σε επόμενο άρθρο μας.
Πρέπει όλοι να 'δουν' την μεγάλη εικόνα και τις προοπτικές που αυτή συνεπάγεται και με τούτο ως βάση  να 'βρουν' μερίδιο στην συμμετοχή τους στην διαμόρφωσή της. Και αυτό απαιτεί ηγετικές δεξιότητες!!!



Υ.Γ:
Η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα σε αναγνωρίζει, με διεθνή και αξιόπιστα standards, και όχι ο εαυτός σου, οι φίλοι σου και οι πολιτικοί 'σπεκουλαδόροι'!!!! 

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.