Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Π.Ε Σερρών : Μεγάλες οι ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού

Αποτέλεσμα εικόνας για καλαμποκι καλλιεργεια
Πραγματική «πανωλεθρία» έχουν πάθει οι Σερραίοι καλλιεργητές καλαμποκιού, από

 την εξέλιξη της φετινής σοδειάς. Τα αλώνια έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες 
και μόλις τώρα αναδείχθηκε το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση...
Το σκουλήκι που «χτύπησε» τις καλλιέργειες, έχει… ξεκληρίσει μεγάλο μέρος των στρεμμάτων, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες καλαμποκιού να έχουν «μαυρίσει», όπως λένε μεταξύ τους οι αγρότες.
Οι έμποροι, φυσικά, δίνουν διπλή τιμή στην προκειμένη περίπτωση. Για το καλό καλαμπόκι δίνουν 0,14 λεπτά, που και πάλι είναι πολύ χαμηλή και 0,12 λεπτά για το «μαυρισμένο».
Ένα από τα θέματα που προκύπτουν είναι πως οι «μαυρισμένες» ποσότητες καλαμποκιού, παρόλο που έχουν «χτυπηθεί» από σκουλήκι, δεν μπορούν να αποζημιωθούν. Ο ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση από σκουλήκι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση του πράσινου σκουληκιού στο βαμβάκι, που- ως γνωστόν- δεν αποζημιώνεται μέσω ΕΛΓΑ.
«Είμαστε σε πραγματικό αδιέξοδο. Καλούμαστε να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις μίας ζημίας, για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς και δεν δικαιούμαστε και αποζημίωσης. Χρόνια ολόκληρα φωνάζουμε για τον άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ, αλλά μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια,» δήλωσε στο newx.gr, ο Σερραίος αγροτοσυνδιακλιστής Στέργιος Λίτος.
Πηγή: Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.