Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Δήμος Σιντικης : Αποτελεσματα διαγωνισμου "ΖΩ-γραφίζω με χρώματα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

 




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
"ΖΩ-γραφίζω με χρώματα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"
Τρεις τοπικοί καλλιτέχνες συμμετείχαν στον διαγωνισμό τοιχογραφίας που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής με αφορμή τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024!
Τρία εξαιρετικά έργα κοσμούν τον τοίχο του αμφιθεάτρου που φαίνεται από την πολυσύχναστη γέφυρα Καλκάνη. Εκεί που υπήρχαν διάφορα συνθήματα και ασχήμιες πλέον βλέπουμε τρεις πανέμορφες ζωγραφιές αφιερωμένες στους αγώνες του Έθνους για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
Τα έργα τέθηκαν σε ψηφοφορία στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα:
1η θέση: ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ με 468 ψήφους.
2η θέση: ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ με 433 ψήφους.
3η θέση ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ με 134 ψήφους.
ΚΑΙ οι τρεις καλλιτέχνες κερδίζουν από ένα τριήμερο σε όποιο μέρος της Ελλάδας επιθυμούν!
Λίγα λόγια για το έργο που πήρε το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΊΟ.
Η κ.Αργυροπουλου Ρούλα επέλεξε να ζωγραφίσει έναν στρατιώτη του 1940 φανερά επηρεασμένη από την γενναιότητα του Ανωπορογιωτη ήρωα Δημητρίου Ιτσιου, μιας και η ίδια διαμένει στα Άνω Πορόια. Για τους κατοίκους κάθε περιοχή η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ταυτίζεται με συγκεκριμένα πρόσωπα! Η φράση ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ έχεις τις ρίζες της στα κείμενα του Θουκυδίδη!
Το Εύδαιμον το ελεύθερον, το δ΄ ελεύθερον το εύψυχον». Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές φράσεις του Περικλή, που περιέχεται στον λόγο που εκφώνησε το 430 π.Χ. στην Αθήνα προς τιμή των πρώτων νεκρών του Πελοποννησιακού Πολέμου και διασώζεται στο αθάνατο έργο του ιστορικού Θουκυδίδη.
Στην θέση του έργου της κ.Αργυροπουλου έγραφε...το όνομα ποδοσφαιρικής ομάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.