Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κοίτα να μαθαίνεις : Η σκόνη ¨¨πνίγει ¨¨ την Ηράκλεια

 




ΗΡΑΚΛΕΙΑ : Μια πόλη μέσα στη σκόνη - Τεράστιος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών
 
Ανυπόφορη η κατάσταση στους δρόμους της Ηράκλειας. Η σκόνη που υπάρχει από την μη αποκατάσταση των δρόμων σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους και για την δημόσια υγεία. Η υπομονή των κατοίκων και το επαγγελματιών δικαιολογημένα έχει εξαντληθεί . Ειδικοί που ρωτήθηκαν μιλούν για τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής. 
 
Αναρωτιούνται όλοι πότε επιτέλους ο ανεύθυνος εργολάβος θα αναλάβει να ολοκληρώσει την συμβατική του ευθύνη . Πολλά επίσης είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται και για την αποτελεσματικότητα της πίεσης που ασκεί και η δημοτική αρχή προς αυτή την κατεύθυνση μιας και οι δικαιολογίες του τύπου " καθημερινά τον πιέζουμε" δεν πείθουν πλέον κανέναν και δικαιολογημένα .
 
Η δημοτική αρχή αν θέλει πραγματικά να προστατέψει την υγεία των δημοτών της οφείλει άμεσα να δώσει στη δημοσιότητα την σύμβαση που έχει υπογράψει ο εργολάβος ώστε όλοι οι δημότες να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν και ποιες είναι οι ευθύνες του και σε ποιους όρους δεν έχει ανταποκριθεί. 📍Οφείλει άμεσα επίσης να ενεργοποιήσει άμεσα όλες τις ρήτρες που ορίζονται κατά του εργολάβου για την μη ανταπόκριση στους όρους του έργου . 
 
Σε διαφορετική περίπτωση η οποία καθυστέρηση και ανοχή στην παρούσα κατάσταση θα καθιστά υπεύθυνη και την Δημοτική αρχή.
 
Υ.Γ Τα " Νέα του Δήμου Ηράκλειας" και γω προσωπικά, δεσμεύομαστε αύριο κι όλας να προσφύγουμε στον εισαγγελέα Σερρών αλλά και στην υγειονομική υπηρεσία καταγγέλοντας την κατάσταση ,ώστε άμεσα να υπάρξει παρέμβαση και να λυθεί επιτέλους το θέμα .
Πασχάλης θ. Τόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.