Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Σέρρες: Καταδίκη 700 ώρες κοινωνική εργασία για την φωτιά στην Νιγρίτα

 




Το Αυτόφωρο τριμελές Δικαστήριο των Σερρών καταδίκασε, σε δύο χρόνια φυλάκιση, το μεσημέρι της Παρασκευής 21/6/2024 τον 30χρονο χειριστή θεριζοαλωνιστικής μηχανής για την φωτιά που προκλήθηκε από σπινθήρα του οχήματος σε περιοχή της Νιγρίτας την περασμένη Τρίτη 18/6/2024.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ως ελαφρυντικά στον 30χρονο το ότι ειδοποίησε την Πυροσβεστική, έμεινε στην περιοχή και προσπάθησε να σβήσει την φωτιά.

 Όπως υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του χρησιμοποίησε τον πυροσβεστήρα, αλλά δεν μπόρεσε να περιορίσει την φωτιά, η οποία εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ξέφυγε του ελέγχου και κατέκαψε και έκταση 500 στρεμμάτων (300 στρέμματα δασους και 200 στρέμματα καλλιεργειών) πριν αυτή σβηστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο αρχικά σε ποινή 2 χρόνια φυλάκισης, την οποία μετέτρεψε σε 700 ώρες κοινωνική εργασία στον Δήμο Βισαλτίας, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα 3 ετών.

Αυστηρό το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Εξαιτίας της αναγνώρισης των ελαφρυντικών, «γλύτωσε» τα χειρότερα καθώς η νέα νομοθεσία προβλέπει ελάχιστη ποινή για την πρόκληση φωτιάς (ανεξάρτητα αν προκληθεί από αμέλεια) τα τρία χρόνια φυλακή (εκτίονται χωρίς δικαίωμα εξαγοράς) και πρόστιμο 10.000 ευρώ!

 https://www.anexartitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.