Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Δήμος Σερρών : Φτιάξτε τα πεζοδρόμια

 


 

 Δεν γνωρίζουμε ποιες ειναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής . Να προτείνουμε να θέσουν ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες τους , αυτο που δεν έχουν κάνει οι προηγούμενοι εδώ και πολλά χρόνια .

Επιτέλους μια δημοτική αρχή οφείλει και πρέπει  να ασχοληθεί με τα πεζοδρόμια αυτής της πόλης. Τα οποία σε πολλά σημεία είναι ή ανύπαρκτα ή υποτυπώδη . Τα σπασμένα πλακάκια , τα μπαλώματα , τα εξογκώματα κ.λ.π  έχουν φτάσει να θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο 

 Πέντε χρονια έχουν μπροστά τους , αν οι παρεμβάσεις γίνουν οργανωμένα μπορούν στο τέλος της θητείας τους να έχουν ένα ισχυρό όπλο διεκδικώντας την επανεκλογή τους

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έργων και καθημερινότητας έχουν τον λόγο

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί φίλοι του Serresbomb.
    Πρέπει να ξέρετε, ότι σύμφωνα με το νόμο ή αρμοδιότητα και η υποχρέωση των πεζοδρομίων ανήκουν στους παροδιους ιδιοκτήτες. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα όλα τα περιμένουμε από το Κράτος και από τους Δήμους. Ψάξετε αυτό που σας λέω και θα δείτε, ότι είναι έτσι που τα λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που δεν χάνεις ευκαιρία, να υπερασπιστείς την παρούσα Δημοτική Αρχή, μήπως είναι καιρός να τους αφήσεις να κάνουν την δουλειά τους?
      Για αυτό ψάξε το καλύτερα εσύ και θα δεις ότι είσαι λάθος...
      Το νομικό πλαίσιο αναφορικά με τα πεζοδρόμια και τον υπόχρεο σε επισκευή τους, οριοθετείται από την Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/66006/2360/2023 – ΦΕΚ 3985/Β/22-6-2023 (Έγκριση Κτιριοδομικού Κανονισμού) του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδίως το άρθρο 23, καθώς και από τα άρθρα 104, 105,106 του Εισαγωγικού Νόμου Αστικού Κώδικα και τα άρθρα 288, 281, 200 Γενικών Αρχών Αστικού Κώδικα.
      Κατά γενική ομολογία θα μπορούσαμε να πούμε ότι, την ευθύνη για την κατασκευή, ανακατασκευή και επισκευή των πεζοδρομίων έχουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες. Αν λοιπόν σπάσουν πλάκες πεζοδρομίου από αλλογενείς αιτίες (καιρικές συνθήκες, επέμβαση τρίτου που παρκάρει πάνω και προκαλεί ζημιά, μεταφορικές εργασίες, φθορά χρόνου, ρίζες δέντρων κτλ) τότε βαρύνεται ο παρόδιος ιδιοκτήτης.

      Τι γίνεται όταν οι ιδιοκτήτες δεν συντηρούν τα πεζοδρόμια τους;

      Σε αυτή την περίπτωση ο δήμος αναλαμβάνει την κατασκευή, ανακατασκευή ή επισκευή των πεζοδρομίων και στη συνέχεια βεβαιώνει στο Ταμείο του δήμου τη δαπάνη σε βάρος, είτε των ιδιοκτητών των παρόδιων ακινήτων (ανάλογα με το πρόσωπο που έχουν), είτε των φορέων εκτέλεσης έργων (ΔΕΔΔΗΕ,COSMOΤΕ κλπ), εφόσον αυτά δεν έχουν κατασκευασθεί ή επισκευασθεί ακόμα ή δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή τους.
      Και ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ, ότι κάποιοι παρόδιοι ιδιοκτήτες έχουν αποθάνει, τα σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα και δεν θα περιμένουμε μήπως αναστηθούν οι ιδιοκτήτες ...

      Διαγραφή
  2. Αντιδήμαρχος 1) κάνε καμία δουλειά και μην γράφεις σχόλια όλη μέρα και 2) εάν έχει υποχρέωση ο μαγαζατορας να φτιάξει το πεζοδρόμιο, τότε γιατί σαν πληρώνει έναν σκασμό λεφτά αν χρειαστεί να βγάλει μια καρέκλα πάνω στο πεζοδρόμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μισή αλήθεια. ολόκληρο ψέμα. Ισχύει αυτό που λες, ισχύει και το άλλο. Για αυτό ο Νυκτοπάτης έκανε, νόμιμα πάντα; τόσες παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια εώς και κατασκευή νέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.