Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών : Οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων «Ε.Ν.ΟΡΑΜΑ» στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

 




Για πρώτη φορά οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων «Ε.Ν.ΟΡΑΜΑ» του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών συμμετείχαν με επιτυχία στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ψυχιατρικής στην Καλαμάτα στις 23-26/05/2024 με την στρογγυλή τράπεζα: «Πραγματικές Ευκαιρίες Ανάκαμψης» και συντονίστρια την κ. Κατερίνα Νομίδου-Νομικό/Πρόεδρο της ΠΟΣΟΨΥ.

 

Το Κέντρο Ημέρας παρουσίασε το Πειραματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Κάρμεν: Μια νέα αρχή». Η συγγραφέας/εμψυχώτρια Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής κ. Αντωνία Θεοχαρίδου περιέγραψε όλη τη δημιουργική διαδικασία και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της και συνέχισε η ψυχολόγος κ. Αριάδνη Μήρτσιου με την τεκμηριωμένη ποιοτική αξιολόγηση του Εργαστηρίου από τη Θεραπευτική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας ως προς την προώθηση της ανάκαμψης των ωφελούμενων που συμμετείχαν σε αυτό.

Ακολούθησε η εισήγηση της Κινητής Μονάδας με τίτλο: «Δυαδική Ψύχωση» κατά την οποία ο ψυχίατρος κ. Αναστάσιος Κούρτης και η ψυχολόγος κ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη ανέλυσαν με τη δέουσα επιστημονικότητα ένα άκρως ενδιαφέρον περιστατικό της Μονάδας ως προς τη διάγνωση, την κλινική σημειολογία του και τα στάδια των θεραπευτικών παρεμβάσεων με στόχο και πάλι την ανάκαμψη του.

Τα σχόλια και οι εντυπώσεις των παρευρισκόμενων ήταν μόνο θετικά και ο ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών συνεχίζει τη μακρά και δυναμική παρουσία του στα ψυχιατρικά δρώμενα της χώρας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.