Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ... ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΟΤΩΦ

 




Η παλιοπαρέα όταν ήμουνα πιτσιρικάς, Πήγαινε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, και μη βιαστείς να πεις ότι τα παιδιά ήταν... πολιτικοποιημένα. Την πλάκα τους κάνανε. Στο μικρόφωνο πρώην υπουργός της ΕΡΕ, του θεωρούμενου δεξιού κόμματος, και τα τσογλανάκια φώναζαν συνθήματα κατά των κομουνιστών. Στη συγκέντρωση της ΕΔΑ, που θεωρούνταν αριστερό κόμμα, τα παλιόπαιδα με την πιο δυνατή φωνή γκάριζαν ''Πρώτο κόμμα η ΕΔΑ'' και '''Οχι ψήφο στους φασίστες''.

Συλλαλητήριο φοιτητικό. Για ποιο λόγο; Κουφή ερώτηση. Χαβαλές είναι η απάντηση. Μολότωφ οι μεν, δακρυγόνα οι μπάτσοι. Αυτό ήθελαν, και η αστυνομία δεν τους χάλασε τη χατήρι.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Ο άλλος έχει την ανάγκη του να τζερτζελέψει, να βγει στο δρόμο μ΄ αυτήν ή την άλλην αιτία. Μ' αυτήν ή την άλλη δικαιολογία.

Μιλάμε σοβαρά. Κουτό να παίρνουμε στα σοβαρά το κέφι του αλλουνού. Στο φινάλε τα όποια κοινωνικά προβλήματα, οι όποιες κοινωνικές διεκδικήσεις δεν γίνονται πράξη με... κινητοποιήσεις, με τις οποίες κάποιοι κάνουν την πλάκα τους.

 

 https://apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.