Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Old man, look at my life...!!!

 


 

 

 Η περίπολος πλησίασε το φυλάκιο που δεν απείχε και πολύ από το ποτάμι-σύνορο της ανατολικής εσχατιάς της χώρας. Όσο και αν περίμενε να ακουστεί το «Αλτ τις ει» και μετά το σύνθημα και παρασύνθημα, να υπογράψουν και να συνεχίσουν, απεναντίας βρέθηκαν μπροστά σε εικόνα ανεξήγητα ύποπτη.
Ο σκοπός με το όπλο αφημένο στον τοίχο προσπαθούσε κάτι να ακούσει από το ακουστικό του μηχανισμού με την γνωστή μανιβέλα τηλεφώνου. Το άρπαξε από τα χέρια του ο βαθμοφόρος της περιπόλου και περίεργος το ακούμπησε στο αυτί του άκουσε μια φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής να ενημερώνει για την έναρξη της βραδινής ενσύρματης μουσικής μεταδόσεως.


**Μεθόριος** ονομαζόταν η εκπομπή. Το πρόγραμμα μεταδιδόταν προς τέρψη όσωνσυναδέλφων ξενυχτούσαν σε διάφορες υπηρεσίες και βρίσκονταν κοντά σε τηλέφωνο του στρατού. Το νέο σήμα της ιδιότυπης εκπομπής, ανακοίνωνε η φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής θα αποτελούσε στο εξής το πρώτο τραγούδι του νέου μεγάλου
δίσκου του Neil Young με τίτλο Harvest, το «Old man look at my life».
Αφού ζήτησε με αυστηρότητα ο βαθμοφόρος τα στοιχεία του σκοπού αποχώρησαν αφήνοντάς τον άφωνο. Ο παρουσιαστής της μεταμεσονύχτιας εκπομπής είχε πρόσβαση στον μεγάλο τηλεφωνικό πίνακα, ο οποίος εξυπηρετούσε ανάγκες επικοινωνίας μέχρι και την Θεσσαλονίκη. Του είχε ανατεθεί η σπουδαία θέση για την συντήρηση και καλή λειτουργία του. Στις 12 το βράδυ ακριβώς, συνέδεε ένα φορητό κασετόφωνο σε μια υποδοχή και κατεβάζοντας τους διακόπτες επαφών μπορούσε να διοχετεύσει μέσω καλωδίων τους Rock ήχους προς τους τυχερούς ακροατές του.
Μάλιστα την συγκεκριμένη βραδιά θα ακουγόταν ολόκληρος ο δίσκος Harvest. Η αναφορά του βαθμοφόρου ήδη ήταν πρωί πρωί στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας. Έφεδρος ευτυχώς και ο Αξιωματικός και από πανεπιστήμιο βγαλμένος κάλεσε στο γραφείο όσους ενέχονταν.
Τον παρουσιαστή της εκπομπής, ως τον κύριο υπεύθυνο, τους στρατιώτες που εξυπηρετούσαν με την βάρδιά τους τις επικοινωνίες όλη την νύχτα στον θάλαμο του πίνακα και τους πιασμένους σκοπούς με το ακουστικό στο αυτί. Τους εξήγησε με αυστηρό τόνο το μέγεθος της σοβαρότητος του γεγονότος, με όλους νυχτιάτικα σε παραμελημένες υπηρεσίες και φύλαξης θέσεων σκοπιάς, προκειμένου να απολαύσουν την αγαπημένη τους εκπομπή.
Εάν τους έβγαζε στην «σέντρα», περίμενε απειλητικά το Στρατοδικείο με απρόβλεπτες συνέπειες. Κάτι που τους έκοψε τα πόδια και τους έκανε να χάσουν το χρώμα τους.
Βέβαια δεν παρέλειψε και τους επεσήμανε κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Ότι ο εχθρός που παντού έχει μάτια και αυτιά, τόσο ήθελε για να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο με σας τους ενεχόμενους στα γούστα. Άρπαξε το έγγραφο-αναφορά το έσκισε και το πέταξε στο καλάθι.
Μένεις εσύ λέει στον επίδοξο ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι υπόλοιποι τσακίζεστε και το όλο θέμα θεωρείστε το, ως μη γενόμενο. Αφού τον συνεχάρηκε με επιφύλαξη καθώς συντελούσε, όπως του είπε, στην ψυχαγωγία του ακρίτα στρατιώτη τον διέταξε ώστε στο εξής η μουσική του να ακούγεται μόνον στο ΚΨΜ. Άκουγε και ο ίδιος ο αξιωματικός καλό ROCK. Κάπως έτσι την γλύτωσαν.
Κατά τους επόμενους μήνες της θητείας των είχανε πολλά μουσικά θέματα να
συζητήσουν ο ραδιοφωνικός παραγωγός με τον αξιωματικό. Να αναλύσουν τις νέες τάσεις με καφέ και πάντα στο ΚΨΜ.
Τάσος Χανλίογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.