Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Το κατά Σαμαρά «Eυαγγέλιο»

 






ΕΠΙΛΟΓΗ  ΑΠΟ ΄΄ΕΔΑΦΙΑ΄΄ ΤΟΥ  ΚΕΙΜΕΝΟΥ
           ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  APOLITIC*

«Ζήτημα συνέπειας»

Αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς   για τον γάμο και την  τεκνοθεσία των ομόφυλων  ζευγαριών,  είναι για εκείνον ζήτημα΄΄ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ΄΄,  εξηγούν οι συνεργάτες του. 

Οι  δε απόψεις του εκφράζουν  έναν ευρύτερο κύκλο εντός της ΝΔ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις αρκετών βουλευτών  που  βρίσκονται  κοντά  στον  πρώην  πρωθυπουργό  Κώστα Καραμανλή, όπως  ο  Ευριπίδης  Στυλιανίδης.


Στα ελληνοτουρκικά,


θεωρεί, σύμφωνα με συνομιλητές του, ότι επαληθεύτηκε σε πολλά από όσα προειδοποίησε τον   Πρωθυπουργό να προσέξει. Τον Σαμαρά, αν και τον βρίσκει σύμφωνο η εξέλιξη  με τα εξοπλιστικά  προγράμματα και την αναβάθμιση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις, τον ενοχλεί η

 μονόπαντη άσκηση εξωτερικής πολιτικής, οι θριαμβολογίες  για τα F-35,  και  ο διάλογος, χωρίς  απαιτούμενες  και συγκεκριμένες προϋποθέσεις  με τον «πειρατή» Ερντογάν.


Ειδικά μετά τις δηλώσεις της Βικτόρια Νούλαντ στην Τουρκία για την προοπτική αγοράς F-35 και  τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας. Βέβαια και εκείνος  μιλούσε με τον Ερντογάν, όπως του επισημαίνει συχνά η Μπακογιάννη. Πράγματι, απαντούν οι συνεργάτες του, μιλούσε στο μέτρο που έπρεπε και  δεν του επέτρεψε ποτέ  να  εγείρει θέματα,  πλην του Μεταναστευτικού.


Υποκλοπές


Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να δοθούν πειστικές απαντήσεις στο θέμα των υποκλοπών,γιατί πρόκειται για ζήτημα που έχει σχέση με την ιστορία και την ταυτότητα της παράταξης  που θεμελίωσε τη Δημοκρατία  στην Ελλάδα, όπως είπε στην ομιλία του στο Παλλάς, τον  Δεκέμβριο του 2022.

«Καταχρηστικός  δικαιωματισμός»

Στην ίδια ομιλία, την οποία παρακολούθησε και χειροκρότησε ο Κ. Μητσοτάκης, και σε αρκετές που ακολούθησαν διαφώνησε έντονα με το επιχείρημα ότι το δημογραφικό θα λυθεί με την εισαγωγή  μεταναστών, με τον  «πιθηκισμό εισαγόμενων ανοησιών» για τα φύλα και με τον υποβιβασμό των  «ΙΕΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ σε απρόσωπους αριθμούς, «γονέας 1» και «γονέας 2″».

 Ακόμα και αν διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις του Σαμαρά  για τον «καταχρηστικό  δικαιωματισμό»,  κανείς  δεν  μπορεί να τον κατηγορήσει για  ασυνέπεια.


  Για τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ  είχε μιλήσει πέρυσι τον Μάιο στην Καλαμάτα, ΄΄ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΝΤΑΣ΄΄ τις «Διεθνείς  ράσινες  Συμφωνίες» επειδή είναι  υπερβολικές  σε πολλά σημεία, έχουν μη  ρεαλιστικούς στόχους και χρονοδιαγράμματα και θα ξεσηκώσουν τους αγρότες στην Ευρώπη.


 Δεδομένη θεωρείται η ΔΙΑΦΩΝΙΑ του και για την επικύρωση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  με  τη Βόρεια ΄΄Μακεδονία΄΄, που η κυβέρνηση τα καθυστερεί για να μην ανοίξει νέο κύκλο εσωστρέφειας,

αν και πιέζεται από τις εκλογές του Μαΐου στη γειτονική χώρα και τη διαφαινόμενη επικράτηση του  εθνικιστικού VMRO.

«Αποκούμπι» δυσαρεστημένων

 «Σήμερα, αν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, δεν ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία» σχολιάζουν αρκετοί στις  μεταξύ τους κουβέντες,  γιατί νιώθουν ότι   ενώ  η  Ευρώπη  κινείται  πολιτικά  δεξιότερα,  εκείνοι πάνε κόντρα στο ρεύμα.


Στο μεταξύ πολλοί, με τον Σαμαρά να ετοιμάζεται να μιλήσει στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ανησυχούν για το τι θα βγάλει η κάλπη των ευρωεκλογών και δεν αψηφούν  καθόλου το υπο ίδρυση   κόμμα του  Ανδρέα  Λοβέρδου, ενός πολιτικού με συμπάθειες στη ΝΔ θεωρώντας ότι θα μπορούσε να γίνει υποδοχέας της ψήφου δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση.


*Ολόκληρο τα άρθρο της κ. Δήμητρας Κρουστάλλη στο BHMA GR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.