Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Σέρρες : Να προχωρήσουν τα έργα αναστήλωσης των Οθωμανικών Μνημείων

 


 

Με αφορμη τον βανδαλισμό του Οθωμανικού μνημείου στην πόλη των τα μέλη του σωματειου ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .Με δελτιο τύπου αναφέρει τα παρακάτω

Η ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ υποστηρίζει την πρόθεση αναστήλωσης των Οθωμανικών Μνημείων της πόλης των Σερρών, όπως αυτή εκφράσθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη σε πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη μας.

Στις φωνές που αντιτίθενται με το επιχείρημα ότι «όταν η Τουρκία μετατρέπει Χριστιανικές Εκκλησίες σε Τζαμιά, εμείς δεν θα πρέπει να αναστηλώνουμε Οθωμανικά Μνημεία», απαντάμε ότι: Η διαχρονική πολιτισμική παράδοση του Ελληνισμού αντίκειται σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις και ενέργειες. Σεβόμαστε τον πολιτισμό, σεβόμαστε όλα τα Μνημεία που δημιουργήθηκαν, στο πέρασμα των αιώνων, στη Σερραϊκή γη.

Επίσης, καλεί το ΥΠΠΟ να ασχοληθεί άμεσα και ενεργά με την ανασκαφή – αναστήλωση – επανάχρηση, του υπέροχου  Αρχαίου Θεάτρου της Αμφίπολης, για το οποίο φαίνεται ότι υπάρχει κωλυσιεργία, με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά και με τη δημιουργία Διαχρονικού Μουσείου στις Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.