Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Σέρρες : Χωρίς Παθολογική δεν υφίσταται Νοσοκομείο

 




  • Η εκτός ορίων κατάσταση στο νοσοκομείο εξωθεί τους γιατρούς σε παραίτηση – Με 3 Παθολόγους θα μείνουν οι δύο κλινικές
  • Συνάντηση ενημέρωσης στις 15/2 με τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους των Σερρών και εκπροσώπους κομμάτων της Βουλής που δεν εκπροσωπούνται στο ν.Σερρών.

Εκτός ορίων είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών, λόγω των αλλεπάλληλων μετακινήσεων και της υποστελέχωσης.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ν.Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης σε συνέντευξη τύπου  στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για να ενημερώσει για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις 4 ιατρών στην Παθολογική Κλινική.

Τους τελευταίους μήνες, κατά διαστήματα, μετακινούνται παθολόγοι από το Νοσοκομείο Σερρών για να καλύψουν την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δράμας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

 


Παρά τις προειδοποιήσεις τους, οι παθολόγοι δεν εισακούστηκαν και έτσι έξι εξ αυτών έχουν παραιτηθεί (την Παρασκευή 9 Φλεβάρη παραιτήθηκαν τέσσερις).

«Είναι σαφές και οφθαλμοφανές ότι με αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, το Νοσοκομείο Σερρών οδηγείται σε επισφαλή λειτουργία, που υποβαθμίζει το νοσοκομείο και θα οδηγήσει κι άλλους γιατρούς σε παραίτηση», προειδοποιεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών.

«Μέσα σε 4 χρόνια έχει υποβαθμιστεί η λειτουργία του Αναισθησιολογικού, έχει κλείσει η Ουρολογική και απειλείται με υποβάθμιση η Παθολογική. Ποιος έχει άραγε σειρά;», προσθέτει.

Καταγγέλλει δε πως «το αίτιο που έχει δημιουργήσει αυτή την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, είναι η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το άνοιγμα της Δημόσιας Υγείας στην ελεύθερη αγορά», ενώ «η κυβέρνηση αντί να αυξήσει τους μισθούς των γιατρών στα επίπεδα πριν την κρίση, έρχεται να νομιμοποιήσει το φακελάκι και να ανοίξει τα νοσοκομεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Απαιτεί ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων (αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Σερρών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 89 ιατροί αντί 167 που προβλέπονται) μέχρι την πλήρη κάλυψή τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όπως είπε ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης οι τελευταίες παραιτήσεις  στην Παθολογική Κλινική θα αφήσουν την Κλινική με μόλις 3 Παθολόγους, οι οποίοι όπως δήλωσαν και αυτοί, αν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά με μονιμο προσωπικό, να μην θεωρηθεί ότι δεν θα παραιτηθούν και αυτοί!!! Ο Πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ έκλεισε την συνέντευξη τύπου λέγοντας χαρακτηριστικά, είναι γνωστό σε όλους πως Νοσοκομείο χωρίς Παθολόγους ιατρούς δεν υπάρχει!!!   

Αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, η ΕΝΙνΣ διοργάνωσε ανάμεσα σε άλλα σύσκεψη με σωματεία και φορείς την περασμένη Κυριακή 11 Φλεβάρη για την οργάνωση του αγώνα. Ενώ έχει καλέσει για ενημέρωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 15/2 ώρα 13.30 τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους κομμάτων της βουλής που δεν εκπροσωπούνται στο νομό Σερρών. Επίσης, θα συμμετάσχει στην απεργία των υγειονομικών στις 22 Φλεβάρη και στην 24ωρη απεργία στις 28 Φλεβάρη.

 https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.