Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Σερρών: «Ιερεύς σημαίνει μαρτυρία, ομολογία, μαρτύριο υπέρ Ιησού Χριστού!»

 



Ιεροπρεπώς τελέσθηκε και στην Εκκλησία των Σερρών, ο λειτουργικός εορτασμός της πανιέρου μνήμης του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού.

Από του έτους 1913, όταν η φοβερά απειλή της πανώλης είχε ενσκήψει στην ήδη πυρπολημένη από τους Βουλγάρους μεγαλομάρτυρα πόλη των Σερρών, οι φιλάγιοι ενορίτες του ιστορικού Ναού Αγ. Παντελεήμονος, που από της πολιάς χριστιανικής αρχαιότητος ευρίσκεται στις υπώρειες της αρχαιοελληνικής και βυζαντινής ακροπόλεώς της, ως έκφραση ευγνωμοσύνης και τιμής προς τον ιερό Χαράλαμπο, καθιέρωσαν τον εορτασμό της πανσεβάσμιας μνήμης του ως δευτέρου εφόρου και προστάτου της ενορίας, σε ανάμνηση του θαυμαστού γεγονότος της διασώσεως, πρεσβείαις του αθλοφόρου ιερομάρτυρος, συνόλου του πληθυσμού της πόλεως από της θανατηφόρου λοιμικής νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.