Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση :Δήλωση στήριξης στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού σχολείου

 





Δήλωση στήριξης στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού σχολείου Σερρών!
➡️Σε πορεία προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών μετά από απόφαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Η πορεία ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ενάντια στην υποβάθμιση και την υποστελέχωση των Σχολείων και της Μουσικής Εκπαίδευσης.
➡️Η πορεία ξεκίνησε από το χώρο του σχολείου όπου συμμετείχε πλήθος μαθητών. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειεας Σερρών και στο Δημαρχείο, όπου έθεσαν στους αρμόδιους ψηφίσματα με τα αιτήματα τους.
✊Τα αιτήματα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου είναι τα εξής:
🔴Πιστοποίηση θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο Μουσικού Σχολείου (Θεωρεία κι Αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων
🔴Επιπλέον μοριοδότηση των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται για μουσικές σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων
🔴Δωρεάν μουσικά εγχειρίδια για τα μαθήματα θεωρητικής μουσικής εκπαίδευσης (θεωρεία, αρμονία, βυζαντινή, οργανολογία, ιστορία μουσικής και μορφολογία) και στα μαθήματα οργάνων
🔴Μεγαλύτερη κι έγκαιρη πρόσληψη εκπαιδευτικών μουσικής παιδείας
🔴Αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών (επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμός αμφιθεάτρου με μόνιμα καθίσματα, αποκατάσταση της εσωτερικής οροφής του αμφιθεάτρου, εσωτερικό βάψιμο, επιχρίσματα, στεγανοποίηση του κτιρίου)
🔴Επιπλέον χρηματοδότηση του σχολείου για συντήρηση κι αγορά μουσικών οργάνων
🔴Διαρρύθμιση του χώρου της αυλής και του εξωτερικού χώρου του σχολείου για την στάθμευση των λεωφορείων προκειμένου να διασφαλιστεί η άφιξη και η αποχώρηση των μαθητών/τριών.
‼️ Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών στηρίζει κάθε αγώνα και διεκδίκηση των μαθητών, για σχολεία σύγχρονα και εξοπλισμένα! Βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών και των αναγκών τους, παλεύουμε για ένα μέλλον, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες όλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.