Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Θετε δεν θετε πεντε χρόνια θα ειστε στον πάγκο

 


 

 Θα μπορούσες να το πεις και παρηγοριά στον ηττημένο .Αλλά επειδη ακούω διάφορα σχόλια οτι σε κάποιες από τις  παρατάξεις των νικητών των εκλογών υπάρχουν ήδη προβλήματα .Να θυμίσω  μια μικρή λεπτομέρεια. Εθνικές εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και στην Ελλάδα σπάνια ο πρωθυπουργός εξαντλεί την τετραετία .Στις δημοτικές εκλογές και έκπτωτος ( για πειθαρχικό παράπτωμα ) να κηρυχθεί ο δήμαρχος , ή να παραιτηθεί ή να αποβιώσει .  Δεν γίνονται εκλογές αλλά τον διαδέχεται δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του.Ακομη και στο τραβηγμένο σενάριο  να ανεξαρτητοποιηθούν ολοι οι σύμβουλοι της παράταξης του ο δήμαρχος παραμένει στην θέση του .

 Οπότε στις παρατάξεις των ηττημένων , να αρχίσουν να το χωνεύουν οτι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2028 . Οπότε πέντε χρόνια υποχρεωτικά θα παραμείνουν στον πάγκο .

ΥΓ : Οσοι σκέφτονται να μεταπηδησουν δια της μεταγραφης στις παρατάξεις των νικητών. Θυμιζω οτι δεν έχει καρέκλα , αφου ο νόμος το απαγορευει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.