Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την πόλη : Συνιστώσες της ίδιας παράταξης ( μέρος 1ο )????

 


 

 

Πλησιάζει ο καιρός που η κ Μητλιάγκα και η παράταξη της θα αναλάβουν τις τύχες του δήμου Σερρών. Αλλά παρακολουθώντας την αντίδραση της νέας δημάρχου στα ζητήματα που προκύπτουν ,  μας προϊδεάζει οτι θα ξεκινήσει από κει που σταμάτησαν οι Σύμμαχοι και πιθανόν να περπατήσει στα χνάρια τους.

Από το 2019 που ανέλαβαν οι Σύμμαχοι μέχρι τα τέλη του 2022 , η κ Μητλιάγκα και δημοτικοί σύμβουλοι της νέας της παράταξης ( Γάτσιος , Δρίγκα , Καρασουλτάνη ). Σχεδόν συγκυβέρνησαν με την Συμμαχία . Υπερψηφίζοντας  το 90% και πλέον των προτάσεων της δημοτικής αρχής .Τόσο στο δημοτικό συμβούλιο , όσο και στις επιτροπές ή στα νομικά πρόσωπα που συμμετείχαν .

Προεκλογικά οι δύο παρατάξεις ακολούθησαν δρόμους παράλληλους οι οποίοι δεν συναντήθηκαν ποτέ. Αποφεύγοντας την ευθεία αντιπαράθεση .Τα ¨¨αίματα δεν άναψαν ποτέ ¨¨ .Μητλιάγκα και Χρυσάφης δεν αντάλλαξαν ουτε μια βαριά κουβέντα και τα όσα είπε ο δήμαρχος περί λάσπης .Και να ισχύουν δεν αγγίζουν την κ Μητλιάγκα και τον στενό πυρήνα των συνεργατών της

Μετεκλογικά αν και προέκυψαν μια σειρά ζητήματα . Κολυμβητήριο κοιλάδας Αγίων Αναργύρων , σχολεία ( χωρίς θέρμανση ) , δημοτικό γήπεδο , σύμβαση για τα LED . Η νεα δήμαρχος κάνει αισθητή την απουσία της δια της εκκωφαντικής σιωπής της .Και κάτι ¨¨άσφαιρα ¨¨ που ρίχνουν νεοεκλεγμενοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της είναι για να κανουν φασαρία και να δικαιολογήσουν την σιωπή της δημάρχου .

Δεν ξέρουμε αν την 1η μέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα της .Στις προγραμματικές θέσεις τοποθετηθεί επι των σημαντικών ζητημάτων. Αλλά ..

Το γνωρίζει και η ίδια .

Οτι τα 2 εκατ ευρω για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της κοιλάδας .Είναι έτοιμα να  βγάλουν φτερά και να  πετάξουν

Η χρηματοδότηση για το νέο κολυμβητήριο είναι έτοιμη να κόψει εισιτήριο για Κρήτη .

Και τέλος με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε 

1. τι θα πράξει στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο οπού θα συζητηθεί το θέμα της σύμβασης για τα LED .

2. Και αν καλέσει την δημοτική αρχή να σταματήσει τις απευθείας αναθέσεις για θέματα που ειναι ήσσονος σημασίας .Αλλά δεσμεύουν και την νέα δημοτική αρχή

Ήδη κάποιοι εκ των 21 δημοτικών συμβούλων που δεν ήταν στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και μπήκαν φουριόζοι στην αυτοδιοικητικη Ιερουσαλήμ .Αρχίζουν να ¨¨φρενάρουν ¨¨ αφού αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει και  μεγάλη διάθεση να ¨¨γκρεμιστεί ¨¨ το σύστημα διακυβέρνησης που οικοδόμησαν οι Σύμμαχοι στα τέσσερα χρόνια.

 Συνεχίζεται

2 σχόλια:

  1. Θα περιμένουμε την συνέχεια με αγωνία, μήπως και συναντηθούν οι παράλληλοι δρόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τρύπιοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο. Τόσο καιρό συνηθίσατε στους τρύπιους τενεκέδες, γι’ αυτό κρίνετε τόσο εύκολα τη Μητλιάγκα. Ευτυχώς για μας δε φαίνεται να είναι τρύπιος τενεκές! Απ’ ότι μαθαίνω στο Δήμο ήδη τρέχουν να κρυφτούν οι απερχόμενοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.