Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Ενστάσεις από τους Συμμάχους για τις δύο ¨¨χαμένες έδρες¨¨ ... και τα 1.400 ¨¨χρωματιστά¨¨¨ψηφοδέλτια

 

 

 

Ένσταση κατατέθηκε τελικά από τον συνδυασμό του Αλέκου Χρυσάφη «Συμμαχία Σερραίων» το μεσημέρι της Δευτερας 13/11 στην εκπνοή της προθεσμίας στα Δικαστήρια Σερρών. Αναιρώντας και στην πράξη τις δηλώσεις που έκανε ο νυν Δήμαρχος Αλέκος Χρυσάφης τις πρώτες ημέρες, περί αναγνώρισης της εκλογικής νίκης της αντιπάλου και τα περι «πολιτικού πολιτισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ένσταση ακυρότητας κάνει κύρια λόγο για 1.400 ψηφοδέλτια του συνδυασμού «ΕΝΤΟΣ» με επικεφαλής την κυρία Βαρβάρα Μητλιάγκα, διαφορετικής απόχρωσης από τα υπόλοιπα ψ
ηφοδέλτια του συνδυασμού.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η ενημέρωση της κυρίας Μητλιάγκα για την ένσταση και για το αν αυτή θα προβεί σε αντένσταση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Διοικητικό Δικαστήριο Σερρών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο ή Μάρτιο και η απόφαση να γνωστοποιηθεί στις αρχές του Καλοκαιριού. Κατόπιν υπάρχει το δικαίωμα της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η εκδίκαση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει σίγουρα το 2025 με την οριστική απόφαση να εκδίδεται σε τουλάχιστον ένα εξάμηνο μετά την εκδίκασή της.

Η… αντίρρηση για τις έδρες

Οσο αναφορά την απώλεια των 2 εδρών με την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Σερρών, όπου οι έδρες του συνδυασμού “Συμμαχία Σερραίων” από 13 που υπολογιζόταν σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα έγιναν 11, ενώ του νικητή των εκλογών συνδυασμού “ΕΝΤΟΣ”-Βαρβάρα Μητλιάγκα από 21 έγιναν 23, η “Συμμαχία Σερραίων” κατέθεσε τις αντιρρήσεις της στα Δικαστήρια Σερρών.

Αυτές θα εξετασθούν και την προσεχή Δευτέρα 20/11 θα γίνει γνωστό, αν θα γίνουν δεκτές και θα πραγματοποιηθεί διόρθωση του αποτελέσματος “Οίκοθεν” ή θα απορριφθούν και θα μείνει το αποτέλεσμα ως έχει. Η παράταξη Χρυσάφη μπορεί σε αυτή την δεύτερη περίπτωση να ασκήσει αναίρεση, η εκδίκαση της οποίας είναι ανεξάρτητη από την πορεία της ένστασης για το αποτέλεσμα των εκλογών.

 https://www.anexartitos.gr

2 σχόλια:

  1. Όνειρα θερινής νυκτός οι Σύμμαχοι. Δεν έχουν καταλάβει ότι σε λίγο θα τους πάρουν με τις πέτρες; Η πόλη σας έδιωξε, πάρτε το χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πόλη έδιωξε Χρυσάφη και Σκούταρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.