Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Στα λογια έχουμε 1+1 στην πραξη κανένα

 


 

 

Ένα από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών ήταν οι εξελίξεις που αφορούν το κολυμβητήριο αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με το νέο κολυμβητήριο στο Πάρκο Ομόνοιας.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Γάτσιος ρώτησε αν κινδυνεύουν οι χρηματοδοτήσεις για το νέο κολυμβητήριο και τι γίνεται με το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), ενώ η  Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη ζήτησε να ενημερωθεί η ίδια και το δημοτικό συμβούλιο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εργασιών και πότε θα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο.

Για το θέμα μίλησε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννης Γάτσιος, ο οποίος έκανε μια αναφορά στο ιστορικό των εργασιών από τον Αύγουστο έως τώρα και κατέληξε με την εκτίμηση, ότι στο τέλος της εβδομάδας θα γεμίσει η πισίνα και στις αρχές της επόμενης αν όλα είναι εντάξει, θα κληθεί η επιτροπή της περιφέρειας για έλεγχο και προσωρινή αδειοδότηση.

Στη συνέχεια για το ίδιο θέμα, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος είπε πως για την ενεργειακή αναβάθμιση απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου και αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο. Για την ακρίβεια είπε πως το κολυμβητήριο θα έπρεπε να είναι κλειστό για ένα με ενάμιση χρόνο. Πρόσθεσε πως στο σχεδιασμό της Συμμαχίας Σερραίων ήταν να τρέξει το θέμα με το νέο κολυμβητήριο, αλλά “ενστάσεις και έκτακτα προβλήματα μας έβγαλαν εκτός χρόνου”. Για το θέμα της μελέτης του νέου κολυμβητηρίου τόνισε πως η διαδικασία είναι σε ένα τελικό στάδιο αλλά πλέον περνάει στη νέα δημοτική αρχή, η οποία θα κληθεί να το διαχειριστεί και να το συνεχίσει το επόμενο διάστημα.

Ο κ.Χρυσάφης, απαντώντας στο ερώτημα του Σάκη Γάτσιου για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), δήλωσε πως υπάρχει πανελλαδικά πάγωμα εκταμίευσης χρημάτων και πρόσθεσε πως τα χρήματα δεν είναι δεσμευμένα στο δήμο άλλα έρχονται στην πορεία της διαδικασίας προς τον εργολάβο με τον καθορισμό ανάδοχου. Τέλος δήλωσε πως “δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση για το νέο κολυμβητήριο”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


 https://www.serrespost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.