Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μέσω Gazzetta έβλεπαν το ματς 20 «Πελαργοί» στη Ντόχα!


 

 

 

 

H live περιγραφή του αγώνα από τo Gazzetta ήταν το …αποκούμπι για ένα γκρουπ περίπου 20-25 «Πελαργών» που ταξίδευαν χθες για τη Μανίλα μέσω Κατάρ.

 

Ανάμεσά τους και τρεις Σερραίοι… ο Πρόεδρος των Πελαργών Βέρρος Κωνσταντίνος, ο Γραμματέας Θάνος Μηλούσης και ο αδερφός του, Φώτης.

Το ντέρμπι με τη Νέα Ζηλανδία βρήκε τους Έλληνες φιλάθλους σε τετράωρη στάση στη Ντόχα, όπου η εικόνα της ΕΡΤ και της Nova ήταν μπλοκαρισμένη. «Έτσι, αρκεστήκαμε στο Gazzetta και κρεμόμασταν από κάθε λέξη σας», μας αφηγήθηκε ο Θάνος Μηλούσης, επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδέσμου. «Αυτή την αγωνία, να παρακολουθούμε ένα νοκ άουτ παιχνίδι από μακριά μόνο από τις γραπτές περιγραφές σας δεν την έχουμε ξαναζήσει ποτέ!»

Στο πρώτο ημίχρονο, βέβαια, οι Έλληνες φίλαθλοι είχαν φορέσει πλερέζες: «Όλοι παραγγείλαμε πικρό αραβικό καφέ». Η αναγγελία της πτήσης για τη Μανίλα συνέπεσε με την αντεπίθεση της Εθνικής. «Ξεκινήσαμε να πάμε προς τη θύρα του αεροδρομίου με τη διαφορά στο -6. Και καθυστερούσαμε να μπούμε στο αεροσκάφος, για να λήξει πρώτα το ματς!»

Τα …χασομέρια έπιασαν τόπο και το λυτρωτικό σφύριγμα της λήξης ήρθε λίγο πριν το σιδερένιο πουλί κλείσει τις πόρτες. Οι «Πελαργοί» πρόλαβαν να βγάλουν επινίκιες φωτογραφίες με τις ελληνικές σημαίες και μπήκαν στο αεροπλάνο χαρούμενοι. Αν μη τι άλλο, θα δουν την Εθνική σε κρίσιμους αγώνες για τη φάση των «16» (Λιθουανία και Μαυροβούνιο) και όχι σε ανούσια ματσάκια κατάταξης με το Μεξικό και την Αίγυπτο.


“Κρεμόμασταν από κάθε λέξη σας”
Οι «οργανωμένοι» φίλαθλοι που έσπασαν τον κουμπαρά και ήρθαν στη Μανίλα για το Μουντομπάσκετ είναι πλέον περισσότεροι από 100, με τα ταμπούρλα τους, αλλά υπάρχουν και δεκάδες άλλοι ανεξάρτητοι, είτε ταξιδιώτες από την Ελλάδα είτε επισκέπτες από άλλα μέρη του κόσμου. «Και στη Σαϊτάμα κάπως έτσι ξεκινήσαμε», θυμήθηκε κάποιος.

Ένα ζευγάρι Ελλήνων ήρθε από την Αυστραλία (6-7 ώρες πτήσης), ένα δεύτερο (Κωνσταντίνος και Σπυριδούλα) συνδύασε το Παγκόσμιο Κύπελλο με εξωτικές διακοπές στο Παλαουάν και στο Κόρον, ενώ η τετραμελής παρέα από την Αθήνα (Κώστας, Μαρία, Αγγελική, Άρης) δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό της Εθνικής. Είναι δεκάδες οι γαλανόλευκες φανέλες και σημαίες στη Mall Of Asia Arena.

Τον ήλιο, πάντως, ακόμα δεν τον έχουμε δει στη Μανίλα. Αυτή τη στιγμή λυσσομανούν τρεις ισχυροί τυφώνες στις θάλασσες που αποτελούν τα χωρικά ύδατα των Φιλιππίνων, ενώ στην πρωτεύουσα αναγγέλθηκε διπλή προειδοποίηση για «πορτοκαλί βροχόπτωση». Και ήδη ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Όταν βρέχει στους τροπικούς, βρέχει γερά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.