Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Σερρών : Δήμαρχε μη μας κρατάς σε αγωνία

 






Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όλοι γνωρίζουν ότι έχει μια κυρίαρχη αποστολή. Να υπηρετεί, να αναδεικνύει και να θέτει προτεραιότητες, ορθής διαχείρισης  της καθημερινότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη βάση μιας ολοκληρωμένης ατζέντας. Ενός προγράμματος συγκεκριμένου με άμεσο αντίκτυπο στον πολίτη.

ΑΡΘΡΟ του Νικολάου Απ. Κουφοτόλη
ΑΡΘΡΟ του Νικολάου Απ.Κουφοτόλη

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερρών 

ΕΝΤΟΣ  Ενωτική Τοπική Συμφωνία

Και στη βάση αυτού, ορισμένα ζητήματα πρέπει να τα ξαναδούμε από την αρχή.

Αλήθεια πρώτη : Για την αντιμετώπιση των καταγεγραμμένων προβλημάτων των κτιριακών υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Σερρών, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται πόροι  της τάξης των 15.500.000€.

Αλήθεια δεύτερη: Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμοι

Αλήθεια τρίτη: Δεν ήταν προτεραιότητα.

Ο φόβος της απερχόμενης δημοτικής αρχής…

Σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει καμία επαναφορά στην προεκλογική συζήτηση, των τραγικών γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου. Να μην ξυπνήσουν μνήμες που θα αμαυρώσουν την lifestyle επικοινωνιακή προσέγγιση που επέλεξε τακτικά ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Η πικρή αλήθεια. Είναι πλήρως ενημερωμένοι για την τραγική κατάσταση και τα τεράστια δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Σερρών.

Γνωρίζουν τα θέματα ασφαλείας που έχουν επισημανθεί και επεκτείνονται σε πολλούς κλάδους εξαιτίας της έλλειψης σωστής συντήρησης και έργων. Γνωρίζουν τα πορίσματα της επιτροπής καταλληλότητας για τα σχολεία.

Και τι αποφεύγουν. Να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα για την πορεία των έργων αποκατάστασης και της ανέγερσης νέων κτιρίων που απαιτούνται.

Η εκπαιδευτική κοινότητα τους πήρε χαμπάρι… γιατί  διαπιστώνουν καθημερινά ότι απουσιάζει η βούληση να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις και αναλίσκονται σε αυτοψίες και ευχολόγια. 

Θα το ξαναγράψουμε για να το ξαναδιαβάσουν. Η έλλειψη επαρκούς συντήρησης έχει δημιουργήσει πολλαπλά και πρόσθετα προβλήματα τα οποία εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών των σχολικών μονάδων.

Θα αναφέρουμε χωρίς κανέναν επιπλέον σχολιασμό, την αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των σχολικών Κτιρίων

  • του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Σερρών,
  • του 23ου Δημοτικού Σχολείου,
  • του 17ου Δημοτικού Σχολείου,  
  • του 15ου -21ου Δημοτικού Σχολείου,

στα οποία που έχει αποτυπωθεί  η Άμεση Ανάγκη Αντικατάστασης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.  Την αποκατάσταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο 1ο ΕΠΑΛ- ΕΚ.

Θα αναφέρουμε χωρίς κανέναν επιπλέον σχολιασμό, την αποκατάσταση των λεβητοστασίων στο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Κάτω Καμήλας, 1ο Γυμνάσιο Σερρών, 5ο Γυμνάσιο Σερρών, Δημοτικό Σχολείο Ορεινής.  

Στο τέλος επί των ημερών σας , θα γίνει του: «κλιματιστικού & της κατεπείγουσας ανάθεσης».

Με αγωνία περιμένουμε να μας παρουσιάσετε έστω ένα σχολείο του Δήμου Σερρών που να μην χρήζει άμεσης παρέμβασης (κεραμοσκεπές, υδρορροές, δάπεδα,   είδη υγιεινής, κουφώματα, θερμοπροσόψεις, θερμομονώσεις,  διαμορφώσεις αύλειων χώρων περιφράξεις, στέγαστρα, λεβητοστάσια, αλεξικέραυνα, θερμαντικά σώματα. 

Τελικά είναι όλα ζήτημα προτεραιοτήτων για μια δημοτική αρχή που είναι η χαρά των εργολάβων πρασίνου και συγκεκριμένων φυτωρίων παραγωγής λουλουδιών.

Αδικήσατε τον εαυτό σας που δεν εγκαινιάσατε το μοναδικό έργο σχολικής υποδομής επί των ημερών σας. Προκάτ Νηπιαγωγεία.  Εκείνη την προμήθεια πάνω από 200.000€, … κλασσικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος «χωρίς διαγωνισμό, με τη μέθοδο της διαπραγμάτευσης»

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας παρουσιάστε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για αποκαταστάσεις και συντηρήσεις σχολείων στην περίοδο της θητείας σας και φυσικά με ποιον τρόπο έγιναν οι εργολαβίες.

Δυστυχώς για όλους, δεν θα κληρονομήσουμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης των σχολικών αναγκών του Δήμου Σερρών, κοστολογημένο και σε βάθος υλοποίησής του πέραν της πενταετίας.

Ευτυχώς για όλους, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την σχολική στέγη είναι απόλυτη προτεραιότητα σε όσους  είναι ΕΝΤΟΣ και αύριο ως νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο την Βαρβάρα Μητλιάγκα θα διεκδικηθούν από την κεντρική εξουσίας ως απόλυτη προτεραιότητα. Όπως έπραξαν τόσοι άλλοι πετυχημένοι δήμαρχοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.