Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Σέρρες : Πόλη εχθρικη για τα ΑμεΑ ???

 


 

 

Κείμενο Καλλινικιδου Ελενη

Αυτή είναι η οδός Παγγαίου στη Σέρρες στην οποία μένω. 

Για αυτή την κατάσταση πήρα τηλέφωνο τρεις φορές τηλέφωνο στο Δήμο μια φορά έκανα αίτηση άλλη μια φορά πήγα και μίλησα με την γραμματέα του Δημάρχου η οποία για να με ξεφορτωθεί με είπε ότι θα με επέμενε τηλ για να δω τον κ. Χρυσάφη προσωπικά δεν έγινε ποτέ. 

Το ΔΣ αναπήρων επισκεφτείτε τον δήμαρχο για προβλήματα προσβασιμότητας και έθιξε το δικό μου πρόβλημα αλλά μας έγραψε κανονικά.

 Στις εκλογές των αναπήρων που γίνανε αν θυμάμαι καλα το Δεκέμβριο 2021 ήταν ένα άτομο σε χειροκίνητο καρότσι που είναι στο διοικητικό συμβούλιο του κ. Χρυσάφη θέσαμε το θέμα εγώ και μία άλλη κοπέλα που μένουμε στη ίδια οικοδομή. 

Αν αυτός με το χειροκίνητο καρότσι μπορεί να περάσει άνετα από δω τότε θα περνάω και εγώ. 

Τώρα όμως ποζάρουν όλοι για Δημαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι το θέμα είναι τι θα κάνουν μετα. 

Ο δήμαρχος μας άλλαζε κάθε έξι μήνες τα λουλούδια στη πόλη μας πήρε τον φωτηνουλη αρκούδο για τα Χριστούγεννα ξετρελαθηκαν τα μικρά μαραθηκαν οι μεγάλοι όταν άκουσαν πόσα χρήματα έδωσε κ το πήρε.

 Δεν τον νοιάζει για τους ανθρώπους που πέφτουν στα πεζοδρόμια από κακοτεχνίες και που είναι όλη η πόλη σκαμμένη κ τα παρατάνε έτσι. Και αν τους έρθει η όρεξη να τα κλείσουν όπως εδώ στην Ιουστινιανού απέναντι από το μαγαζί που πουλάει κοτόπουλα που είχαν σκάψει δεν ξέρω τι κάνανε επί πόσο καιρό ήταν σκαμμένο ξαφνικά βλέπω ότι βάλανε πλάκες πηγαίνω να περάσω από εκεί γιατί τις περισσότερες φορές για να πάω στη αγορά από κει περνάω τι να δω οι πλάκες κάνουνε γούρνα. Κατά τα άλλα κάνουν έργα. 

Το Μάιο του 2021 ήτανε δε θυμάμαι καλά που σύλλογος αναπήρων πρόβαλε ένα έργο το( άσπρο πουκάμισο)για την προσβασιμότητα στην στη πόλη για την ανεξαρτητοποίηση και την αποδοχή των ανθρώπων αυτών. 

Κάλεσε ο πρόεδρος του συλλόγου και τον Δήμαρχο γέμισε ο χώρος από κόσμο. 

Μετά το τέλος της ταινίας ακούστηκανε πολλά σχόλια και προς στο δήμαρχο και προς τα παιδιά που ανέβασανε το έργο. 

Ακούσαμε όμως και τις όμορφες υποσχέσεις του κ. Χρυσάφη που αυτά που μας υποσχέθηκε τότε ένα να έκανε ευχαριστημένοι θα είμασταν. Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

1 σχόλιο:

  1. Ψέματα και ντροπή να λέτε τέτοια !! Η μοναδική Δημοτική αρχή του Χρυσαφη που έκανε τις περισσότερες ράμπες,διόρθωσε τις παλιές και έχουν πρόσβαση παντού οι συνάνθρωποι μας ΑΜΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.