Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΜεΡΑ25 Σερρών : Γιατι στηρίζουμε την υποψήφια Περιφερειάρχη Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

 


 

Η παράταξη «Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής» κατεβαίνει στις εκλογές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής και υποψήφια Περιφερειάρχη τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


Για να βάλουμε stop στην επιδείνωση της ζωής μας από ένα πολιτικό κατεστημένο, που μετά και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, επιλέγει, με λυμένα τα φρένα, να ισοπεδώσει ό,τι με τόσους αγώνες κατακτήθηκε.


Για να «φρενάρουμε» τις φιλικές σε αυτό Περιφερειακές Διοικήσεις, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που με τη μέχρι τώρα στάση της λειτουργεί ως υποβοηθητικός μοχλός για την επιβολή των πολιτικών αυτών.


Για να υπάρχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «φωνή» που θα εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, θα αναδεικνύει τα ζοφερά προβλήματα που επιβαρύνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, όπως η ανεργία, η μετανάστευση των νέων, η ακρίβεια, η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, το συνεχές κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε αντίθεση με την απροκάλυπτη ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου, η διαρκής συρρίκνωση του αγροκτηνοτροφικού τομέα, η απόλυτη ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος από τα Φαραωνικά και άκρως επικίνδυνα Φωτοβολταϊκά Πάρκα σε
Μενοίκιο και Μελενικίτσι, η ενίσχυση και όχι η συνεχής υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας σε όφελος της ιδιωτικής, η προστασία των δημόσιων χώρων και η ενίσχυση   του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Που θα επιμένει στην αναγκαιότητα κατάργησης των αντιδημοκρατικών νόμων, οι οποίοι αφυδατώνουν τη δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και θα παλεύει καθημερινά για να την επιβάλει.


Που θα συνδέει αποτελεσματικά και δυναμικά τις παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ό,τι αγωνίζεται στην περιοχή, όπως οι απεργίες των εργαζομένων, τα  κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων κτλ.
Που θα «σπάσει» το φράγμα του αντιδημοκρατικού 3% για την εκλογή ενός συμβούλου, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να επιβάλει τη μονοκρατορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Για να υπάρχει η δυνατότητα μιας τέτοιας παρέμβασης και στο ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, χρειάζεται μια ισχυρή «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


Με αυτό το γενικό πλαίσιο, στηρίζουμε το σχήμα καταθέτοντας την υποψηφιότητά μας, άνθρωποι της μισθωτής εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, που αγωνιστήκαμε κα αγωνιζόμαστε μέσα από τα σωματεία στους εργασιακούς χώρους,  ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές ενεργοί στο φοιτητικό κίνημα και συνταξιούχοι που δεν πάψαμε να αγωνιζόμαστε για μια αξιοπρεπή ζωή.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΙΝΑΙ:


Γαλιάνου Ευανθία (Εύα) του Θωμά
Δαμκαλή Ευτέρπη (Πέπη) του Αλεξάνδρου
Θεοδωρίδου Αλεξία του Παντελή
Καστρινό Θόδωρος του Ανδρέα
Κοτρώνης Παναγιώτης του Δημητρίου
Παπαϊωάννου Σταύρος του Γεωργίου
Πισκιούλης Μιχαήλ του Αλεξάνδρου
Φλώρος Γεώργιος του Αριστείδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.