Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Δήμος Σερρών : Ορθώς τα γράφεις πρόεδρε ...αλλά

 




 Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΕΝΤΟΣ κ Γάτσιος .Αφήνει σαφείς αιχμές οτι η η παράταξη του δημάρχου κ Χρυσάφη προκείμενου να βρει υποψηφίους για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της υπόσχεται διορισμούς μετά τις εκλογές. Μάλιστα ο κ Γάτσιος δίνει και έναν οδηγό για το πως και με ποιες διαδικασίες γίνονται οι προσλήψεις .Ορθώς τα γράφει ο πρώην πρόεδρος. Αλλά  θα επανέλθουμε γιατι έχουμε κάποιες απορίες .Οχι δικές μας αλλά ερωτήματα που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στα προηγούμενα χρόνια για προσλήψεις που έγιναν και απαντήσεις δεν δόθηκαν .

Η ανάρτηση του κ Γάτσιου

Με αφορμή αυτά που βλέπουμε και την ενημέρωση από ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τον δήμαρχο, προκειμένου να καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο,φαίνεται ότι μετά τις εκλογές και εφόσον εκλεγεί ο κύριος Χρυσάφης, οι μισοί δημότες του δήμου μας θα εργαστούν στις υπηρεσίες του δήμου και μάλιστα σε περιζήτητες θέσεις.
Δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι υπάρχει τόσο ευκολόπιστος πληθυσμός που μπορεί να γίνει αποδέκτης αυτών των ανυπόστατων υποσχέσεων.
 
Κάνω αυτή την ανάρτηση λοιπόν για να πληροφορήσω τους δημότες μας για τις θεσμικές δυνατότητες ενός δημάρχου σε σχέση με την πρόσληψη προσωπικού.
Το δικαίωμα που δίνει ο νομοθέτης για την πρόσληψη προσωπικού χωρίς κριτήρια είναι:
1. ΜΟΝΟ διμηνες συμβάσεις (και όχι απεριόριστες. Όποιος προσληφθεί με δίμηνο πρέπει να περάσει ένας χρόνος για να τον ξαναπάρεις) ανάλογα με το οργανόγραμμα και τη δυνατότητα του προϋπολογισμού.
2. Από το πρόγραμμα 55 έως 67 ετών,το οποίο είναι επιδοτούμενο μέσω του ΟΑΕΔ, για ένα συν ένα χρόνο.
3. Τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου που μπορεί να είναι όσοι είναι και οι αντιδήμαρχοι, δηλαδή 9.
Όλες οι άλλες προσλήψεις γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι κατ' επιλογή δημάρχου. Άρα λοιπόν, η ακατάσχετη υποσχεσιολογια είναι ένα μεγάλο ψέμα και φρούδες ελπίδες στους πολίτες, προκειμένου να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους.
Κάποιοι ίσως μπερδεύονται με τις προσλήψεις covid, λόγω της πανδημίας, που απελευθέρωσαν το θεσμικό πλαίσιο. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει πλέον από το νόμο.
 Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και ας κάνουμε τις επιλογές μας με βάση τις ουσιαστικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες του δήμου που είναι η στήριξη των δημοτών στη βελτίωση των εισοδημάτων, στις υποδομές στην καθημερινότητα, στην ποιότητα ζωής κτλ. Σε όλα αυτά που αφορούν το συμφέρον του συνόλου του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.