Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Bad Blue Boys: Οι νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που δηλώνουν «έτοιμοι για όλα»

 


 

 

.Μνήμες από το 1990 έφεραν στη μνήμη τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας με απολογισμό έναν νεκρό 29χρονο φίλο της ΑΕΚ. Οι σκληροπυρηνικοί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ,

 Bad Boys Blue που έχουν την φήμη πως είναι έτοιμοι για όλα είναι γνωστό ότι συμμετέχουν σε άγρια επεισόδια και ίσως και χθες να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με σαφείς αναφορές στην ακροδεξιά και τον ναζισμό, οι Bad Blue Boys, ο βασικός σύνδεσμος οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήρθαν στο διεθνές προσκήνιο το 1990, όταν μετά τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές στην Κροατία, υποστήριξαν μαζικά τον Φράνιο Τούτζμαν που μεθόδευσε την ανεξαρτητοποίηση από την τότε Γιουγκοσλαβία.

Η 13η Μαΐου 1990 θα τη θυμόμαστε πάντα για την ταραχή που έλαβε χώρα στο στάδιο Mαξιμίρ στο Ζάγκρεμπ μεταξύ των Bad Blue Boys, των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου Delije και της αστυνομίας.

διαβαστε την συνεχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.