Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Σύριζα Σερρών : Ενός κακού μύρια έπονται

 


 

 Στα πέτρινα χρόνια της προ του 2012 εποχής επέστρεψε ο Σύριζα στην ΠΕ Σερρών. Χωρίς εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο και με ένα ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό .Όμως το κακό δεν σταματά εδώ , αφού σε τρεις μήνες έχουμε αυτοδιοικητικες εκλογές και οι σχεδιασμοί της Σερραϊκής Συριζαιικης πολυκατοικίας για δυναμική παρουσία του κόμματος φαίνεται να μπαίνουν στον πάγο. Στον δήμο Σερρών ( αν και υπήρξαν συναντήσεις και επαφές με υποψηφίους δημάρχους). Δεν ξέρουμε πλέον αν κάποιος εξ αυτών θέλει την στήριξη του Σύριζα .Το να υπάρξει υποψήφιος από την κομματική οργάνωση φαντάζει δύσκολο , αφού το εγχείρημα του 2019 εστέφθη με πλήρη αποτυχία . Στους δήμους Σιντικης , Ηράκλειας , Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης δεν γίνεται λόγος .Στον δήμο Εμμανουήλ Παππα δεν ξέρουμε αν εξακολουθεί να υφίσταται η δημοτική παράταξη που ίδρυσαν στελέχη και φίλοι του κόμματος με υποψήφιο δήμαρχο τον κ  Κώστα Λάσκαρη . Στον μόνο δήμο που υπήρξε δυνατο ψηφοδέλτιο το 2019 ήταν στον δήμο Βισαλτίας. Αλλά είναι άγνωστο τι τι θα πράξει  τελικα η κ Τιμοθέα Ρακιτζη.

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τις περιφερειακές εκλογές .Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής υποψήφιος περιφερειάρχης, ενω με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει δύσκολο στην ΠΕ Σερρών να βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων .

Αν λαβουμε υπόψιν οτι το κομμα έχει μπει και στην δαδιακασια των εσωκομματικων διαδικασιων για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα τότε μαλλον οι σύντροφοι θα είναι εκτος εκλογικης μάχης στην αυτοδιοικηση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.