Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Δημήτρης Καριπίδης : Ξέρετε κάποιον να τρέχει για να βγει δεύτερος ????

 


 

 

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο Σ. Θ. ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης. Παρουσιάζει την διαδρομή του από το 2014 στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, μιλά για το έργο του στην ΑΝΕΣΕΡ και,  γενικότερα, για τη  δράση του στα πλαίσια της περιφερειακής διοίκησης. Πιστεύει ότι οι Σερραίοι, που τον τίμησαν ιδιαίτερα  στις προηγούμενες εκλογές, θα τον επιβραβεύσουν  με ακόμα πιο ξεχωριστό τρόπο αυτή την φορά, αποτιμώντας με θετικό τρόπο την προσφορά του.

 

Κύριε Καριπίδη σε τρείς μήνες έχουμε τις περιφερειακές εκλογές . Θα είστε πάλι υποψήφιος . Τι προσδοκάτε  απ αυτή την εκλογική μάχη;

Σε λιγότερο από τρεις μήνες είναι οι Περιφερειακές εκλογές, οι οποίες ως γνωστόν γίνονται μαζί με τις δημοτικές στις 08 Οκτώβρη. Από το 2014, είμαι σταθερά στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, ευελπιστώντας σε μια εκ νέου εντολή διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2014 ήμουν τρίτος σε σταυρούς προτίμησης, ενώ το 2019 σχεδόν 12.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντας μου την δεύτερη θέση. Σε αυτές λοιπόν τις εκλογές προσδοκώ να επικοινωνήσω το έργο που έχουμε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια στην περιφερειακή μας ενότητα, να κάνω γνωστό το σχέδιο που έχουμε για την επόμενη πενταετία και να συμβάλλω και εγώ με τις δυνάμεις μου σε μια ακόμα νίκη της Αλληλεγγύης.

Στις προηγούμενες εκλογές τα πήγατε πολύ καλά. Η θητεία σας στην ΑΝΕΣΕΡ έχει να επιδείξει θετικό έργο. Θεωρείτε ότι αυτό θα εκτιμηθεί από τους πολίτες, ώστε να βελτιώσετε περαιτέρω τα την καλή σας εκλογική επίδοση;

 

Από το 2014 που ανέλαβα την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών έχει γίνει ένα σπουδαίο έργο. Ενδεικτικά, μπορώ να αναφέρω ότι βρισκόμαστε σταθερά, πάντα, στις πρώτες θέσεις μεταξύ των αναπτυξιακών όλης της χώρας, όσον αφορά την απορροφητικότητα κονδυλίων για ιδιωτικά και δημόσια έργα, ενώ διαχειριζόμαστε πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα LEADER. Έχουμε πρώτοι μετατρέψει την εταιρεία μας σε αναπτυξιακό οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χαράσσοντας το δρόμο και το πλαίσιο για να μετατραπούν και οι υπόλοιπες εταιρείες σε οργανισμούς. Επίσης, με τη σύσταση της δικής μας τεχνικής υπηρεσίας το 2020, υλοποιούμε προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους, συμβάλλοντας με ανθρώπινο δυναμικό στην ενίσχυση των υποστελεχωμένων Τεχνικών Υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα την γρηγορότερη εκτέλεση των δημοσίων έργων.

Μόνο την τελευταία δεκαετία στην ΑΝΕΣΕΡ, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ρίξαμε σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία, χρηματοδοτώντας την δημιουργία ή τον εκσυγχρονισμό εκατόν πενήντα σχεδόν επιχειρήσεων, δημιουργώντας δεκάδες νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά, βέβαια, είναι αποτέλεσμα της ομαδικής και συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τα άξια στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι πολλές φορές υπερβάλλουν εαυτόν για να έχουμε όλοι μας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και οι επενδυτές μας, οι οποίοι, αν και οι συνθήκες αυτή την δεκαετία δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές (οικονομική κρίση, μνημόνια, covid-19, ενεργειακή κρίση), δεν πτοήθηκαν, δημιουργώντας βιώσιμες επιχειρήσεις, που άντεξαν και συνεχίζουν να μεγαλουργούν.  Όλη αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται από τον κόσμο και είναι κάτι το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

Ποια είναι η αίσθηση που έχετε αποκομίσει από την εμπλοκή σας με την περιφερειακή διοίκηση; Ο περιφερειακός σύμβουλος μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τα πράγματα και μάλιστα σε μια ετεροβαρή περιφέρεια όπως αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας με κυρίαρχη την παρουσία του νομού Θεσαλονίκης; . Η αίσθηση που έχουν οι πολίτες είναι ότι μόνο η θέση του Αντιπεριφερειάρχη έχει κάποιες σοβαρές αρμοδιότητες.

 

Είναι γεγονός ότι όταν είσαι μέρος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι λογικό να παίρνει την μερίδα του λέοντος. Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο Νομός Σερρών είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος νομός της Περιφέρειας, πράγμα που σημαίνει ότι με σωστό προγραμματισμό, όραμα, μεθοδικότητα και διεκδικητικότητα, θα πρέπει να απαιτούμε και να παίρνουμε αυτά που μας αναλογούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαδραματίζει έναν κομβικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι οι υπόλοιποι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μένουν αμέτοχοι. Σίγουρα ο Αντιπεριφερειάρχης έχει περισσότερες αρμοδιότητες αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στον συνδυασμό της Αλληλεγγύης όλοι αποφασίζουν και κάποιος εκτελεί.

Ο περιφερειακός σύμβουλος συμμετέχει, συναποφασίζει, παρεμβαίνει, κάνει προτάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο και στις επιτροπές στις οποίες μετέχει. Προσωπικά, μετέχω σε δυο επιτροπές, την επιτροπή Ανάπτυξης & Καινοτομίας και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου έχω εισηγηθεί εκατοντάδες θέματα μέχρι σήμερα. Είμαι, ταυτόχρονα, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Σερρών, που σημαίνει ότι έχω την πολιτική εποπτεία της συγκεκριμένης Διεύθυνσης.

Δεδομένου ότι ο Περιφερειάρχης κ Τζιτζικώστας έχει δηλώσει ότι την θέση του αντιπεριφερειάρχη θα την καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός σύμβουλος,  έχετε ως στόχο αυτή την πρωτιά; 

Δεν έχω ακούσει τον κύριο Τζιτζικώστα να δηλώνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο νόμος είναι σαφής, Αντιπεριφερειάρχης μπορεί να οριστεί ο οποιοσδήποτε μεταξύ των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων. Το πρόσωπο και η διάρκεια της θητείας αποφασίζεται από τον Περιφερειάρχη, ακριβώς δηλαδή ότι συμβαίνει με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Στόχος μας είναι να βγει ο συνδυασμός και να καταφέρουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας αξίζει μια νέα εντολή για να συνεχίσει το μεγάλο του έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αλλά ξέρετε κύριε Νάτσιο κάποιον να τρέχει για να βγει δεύτερος;

 https://sertharros.gr

1 σχόλιο:

  1. Ξέρω τον Χρυσαφη που τρέχει μόνος και θα βγει δεύτερος μετράει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.