Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Δήμος Νέας Ζίχνης : Εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση της Αλιστράτης

 




Μετά την απελευθέρωση της Νέας Ζίχνης, την 30η Ιουνίου 1913, ο ελληνικός στρατός προελαύνει προς τη Δράμα και μετά από μάχη με τα βουλγαρικά κατοχικά στρατεύματα, απελευθερώνει την Αλιστράτη και τη γύρω περιοχή, την 1η Ιουλίου 1913.
Ένδοξες ιστορικές στιγμές, που οφείλουμε να τις διατηρούμε ζωντανές και να τιμούμε τους ήρωες πεσόντες, οι οποίοι με αυταπάρνηση θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας.
 
Την επέτειο μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Διοικητής της Αστυνομίας Νέας Ζίχνης κ. Σίσκας Γεώργιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων και πλήθος κόσμου.
Οφείλω να συγχαρώ τη Φιλαρμονική Αλιστράτης και τον Αρχιμουσικό κ. Βασίλης Κουντουράς, που λάμπρυναν με την παρουσία τους την επέτειο Απελευθέρωσης της Αλιστράτης.
Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίστηκε η κ. Ελένη Κελεμένη, η οποία εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας.
🇬🇷Χρόνια πολλά και πάντα ελεύθερα!!
🇬🇷Τιμή και δόξα στους ήρωες μας!!
 
Παντελης Μπόζης
Δήμαρχος Νέας Ζίχνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.