Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Το ερωτημα της ημέρας : Ποιος άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα ????

 






Σε μια πολύ σοβαρη καταγγελία προχωρά η ανεξάρτητη Δημοτική συμβουλος Ξένια Χαραλαμπίδου .Εργαζόμενη του δήμου Σερρών με σύμβαση  covid 19 εργάζεται και στο ΔΙΠΑΕ .Μάλιστα από τον δήμο της δόθηκε η δυνατότητα τηλεργασιας 36 συνεχόμενων ημερών  

Η καταγγελία της κ Χαραλαμπίδου 

Η επώνυμη καταγγελία που δέχθηκα, υπάρχει εργαζόμενη στο Δήμο Σερρών μέσω του προγράμματος Covid, η οποία μετά το πέρας του προγράμματος προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου Σερρών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παράταση της σύμβασής της έως και τον Νοέμβριο του 2023.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, όμως σύμφωνα με την καταγγελία, όμως, έχει υπογράψει και σύμβαση έργου με το Διεθνές Πανεπιστήμιο (ΔΙΠΑΕ) στη Θεσσαλονίκη (από 2/5/2023-30/9/2023) για να παρέχει τις υπηρεσίες της στις εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη, με αντίτιμο 10.000€.

Ταυτόχρονα ο προϊστάμενός της στο Δήμο Σερρών της, σύμφωνα με την απόφαση 17516/23-5-2023, έχει δώσει στην συγκεκριμένη υπάλληλο την δυνατότητα … τηλεργασίας για 36 συνεχόμενες ημέρες με έδρα το σπίτι της, από 29/5/2023!

Ο καταγγέλλων, επίσης αναφέρει ό,τι: «η πολιτική ηγεσία του Δήμου κάλυπτε εξ αρχής την υπάλληλο και μετά την έντονη διαμαρτυρία του ιδίου εφηύρε το «κόλπο» της τηλεργασίας».

Προφανώς και κάποιος εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται και σε άλλες εργασίες, σε διαφορετικά (πως αλλιώς;) ωράρια  (οι μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι βέβαια χρειάζεται να έχουν πάρει άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου με αμοιβή).

Το ερώτημα είναι και θα πρέπει ο Δήμαρχος Σερρών να μας απαντήσει για την νομιμότητα της “διευκόλυνσης” αυτής.

Υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι του προγράμματος Covid που απασχολούνται με τηλεργασία;

Θένια Χαραλαμπίδου

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.