Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Χρυσάνθη Παλάζη : Απόηχος της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 
 
 
 
 
Τον επίλογο των όσων έλαβαν χώρα τις προηγούμενες; ημέρες με το θέμα της διαγραφής της .Γράφει η κ Παλαζη η οποία έχουμε την εντύπωση οτι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα λειτουργούσε εντελώς διαφορετικά . Γιατι και η ίδια κατάλαβε οτι αποβιβάστηκε από το τραίνο το οποίο έφυγε και η ίδια μένει στο σταθμό να περιμένει αν και εφόσον περάσει το επόμενο 
Ο απολογισμός της κ Παλαζη  
 
 
 
 
Απόηχος της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:
Και να πω ότι δεν γνωρίζεις το χαρακτήρα μου κ.Δήμαρχε Alexandros Xrisafis
..υπομονετική, ευγενική, συνεργάσιμη, αρκεί να μην μου θίξεις ζητήματα που αποτελούν κόκκινη γραμμή για τις αξίες μου και που πλήττουν την υπόληψη τη δική μου και της οικογένειάς μου.
Νιώθεις ότι δεν μπορούμε ξαφνικά να συνεργαστούμε, ότι βρε αδερφέ, εσύ λες άσπρο και εγώ απαντώ "μήπως να το σκεφτούμε λίγο καλύτερα;".
Ότι δεν αντέχεις να μην σε υπακούω απόλυτα; Όλοι θέλεις να έχεις έλεγχο σε όλα και δεν αφήνεις περιθώρια πρωτουβουλιών; Αναρωτήθηκες κ.Δήμαρχε ότι αυτοί που μας κάνουν κριτική, δεν μας χαϊδεύουν αυτιά και δεν ανήκουν στον πυρήνα της παραταξιακής “αυλής” μας, μήπως τελικά μας αγαπούν πιο πολύ γιατί θέλουν πραγματικά το καλό μας ;
Τι πιο έντιμο και ξεκάθαρο, από το να με καλέσεις σε μια συζήτηση προσωπική και μου πεις : νιώθω απέναντι σου ότι χρησιμοποιείς την προβολή που σου δίνει η δουλειά και η ομολογουμένη προσπάθειά σου στην Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
Αυτή η προβολή, μου δίνει την εντύπωση ότι σε έχει οδηγήσει να έχεις κρυφή ατζέντα. Ακούγεσαι για εδώ, ακούγεσαι για εκεί, πες μου ξεκάθαρα εσύ πως νιώθεις στο περιβάλλον της Συμμαχίας, τι θεωρείς ότι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα και στην τελική, έχεις ήδη αποφασίσει αν θα είσαι μαζί μας; Ειλικρινά με προβληματίζει και θέλω να το ξέρω και να πεις ξεκάθαρα ναι ή όχι. Γιατί αν δεν είσαι, θέλω να δώσω την Κ.Ε.ΔΗ.Σ που με την αξιοποίηση αυτού του "εργαλείου", θα φανεί η Συμμαχία και όποιος την αναλάβει από εδώ και πέρα;
Θα βγάζαμε τα εσώψυχα μας και θα καταλήγαμε φίλοι και σύμμαχοι στη ζωή!!
Αντί γι'αυτό που θα έληγε την οποιαδήποτε ένταση σε μισή ώρα, στη συζήτηση ενημέρωσης της παράταξης δικαζόμουν το βράδυ της Κυριακής 4.5 ώρες και κατέληξες να μου βάλεις ένα επιτακτικό δίλημμα απόφασης στα εξής: α. οικειοθελής παραίτηση και θα δούμε πως θα την γράψουμε, ή διαγραφή από την παράταξη.
Την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι που ζήτησα και πήρα η κατηγορούμενη παράταση λίγων ωρών, ήρθα το μεσημέρι να σε βρω στο γραφείο, στο οποίο βρισκόσουν με συνεργάτες σου.
Ούτε που πρόλαβα να αποσώσω τους ουσιαστικούς λόγους για τους οποίους σου ζήτησα έως 3 εβδομάδες αναμονή και μετά να παραιτηθώ για να δουλέψω και να ανταπεξέλθω στις επείγουσες και σημαντικές άμεσες εκκρεμότητες της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.
ΑΠΑΙΤΗΣΕΣ κ. Δήμαρχε να απαντήσω εδώ και τώρα!! Τι θα έκανε ο καθένας στη θέση μου;
Το ίδιο βράδυ στους λόγους της διαγραφής, εκτός από τις γενικόλογες επί της ουσίας δικαιολογίες, μια φράση ήταν για μένα κεραυνός: επίκληση στην ευθιξία!!
Πρέπει να παραιτηθεί από την παράταξη η Παλάζη λόγω ευθιξίας. Ευθιξία μου ζητήθηκε, που συνδέθηκε στη γνώμη του κόσμου με τις αιχμές που άφησες για οικονομικές ατασθαλίες!!
Ήταν δυνατό να αφήσω αναπάντητη μια τέτοια ντροπή, μια τέτοια πολιτικά άδικη και άνανδρη συμπεριφορά;
Αυτό το διάστημα κ.Δήμαρχε η ενέργεια μας έπρεπε να είναι προσανατολισμένη στο αγώνα για τη αυτοδυναμία της ΝΔ. Μας χωρίζουν 3 εβδομάδες μέχρι τις επόμενες κρίσιμες εκλογές!! Τι σύμπτωση το διάστημα που ζήτησα να τελειώσω εκκρεμότητες και μετά να φύγω.
Ζύγισες το πολιτικό κόστος και αποφάσισες ότι δεν αντέχεις πια αυτή την μέχρι πρόσφατα άξια συνεργάτιδα και με συνοπτικές διαδικασίες την “άδειασες”, και προχώρησες με κατεπείγουσες διαδικασίες που δεν πείθουν κανέναν για το κατεπείγον του θέματος , δηλώνοντας στην ουσία ότι το διακύβευμα σε όσα κάνεις, δεν είναι το πόρισμα του ελέγχου και δεν έχει διαπιστωθεί διοικητικό παράπτωμα, παρά μόνο η σπουδή να πετάξουμε “την τρίχα από το ζυμάρι” άρον άρον.
Επιβεβαίωσες με τη στάση σου 3 πράγματα: 1. Η βιασύνη είναι κακός σύμμαχος
2. Η ευθιξία για να ζητείται από κάποιον, πρέπει να έχει δοθεί ως παράδειγμα πρωτίστως από αυτόν που τη ζητά και
3. ότι τελικά οι γυναίκες που στην πολιτική πρέπει να αποδείξουν διπλά την αξία τους, όντως φοράνε παντελόνια και γίνονται ίαινες, όταν προσβάλλεται η υπόληψη της οικογένειας και τα παιδιά τους δεν πρέπει να πάψουν για κανέναν και για τίποτα, να νιώθουν υπερήφανα για τη μάνα τους!!
υστ. καλή δύναμη στον συνάδερφο και φίλο Γιώργος Ταϊρηςπου αναλαμβάνει μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών την Κοινωφελής Επιχείρηση/ ΚΚεδη Σερρών. Δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς.



 

1 σχόλιο:

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.