Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Βαριές σκιές πάνω από τις κάλπες

 





Πρώτος άνοιξε τη συζήτηση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης, πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από τον Αρειο Πάγο. Με αφορμή τους αποκλεισμούς κομμάτων στα δεξιά του πολιτικού φάσματος και όλα όσα είχαν παρατηρηθεί έως εκείνη τη στιγμή, με ανάρτησή του στο facebook επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά στα 49 χρόνια από τη Μεταπολίτευση δημιουργούνται σκιές ως προς την τήρηση του Συντάγματος κατά τη διαδικασία των εκλογών».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο εκλογικός αποκλεισμός θα δώσει φτερά στο κόμμα Κασιδιάρη, που πιθανόν θα βρει άλλο σχήμα ώστε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις εκλογές της 2ας Ιουλίου. Επίσης, θα ανοίξει μια μεγάλη, ευρωπαϊκή συζήτηση με αφορμή την αναμενόμενη προσφυγή του στο ΕυρΔΔΑ, με λιγότερο προβλέψιμη έκβαση σε σύγκριση με τις προσφυγές στην ελληνική Δικαιοσύνη (Αρειο Πάγο και στη συνέχεια Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.