Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΜεΡΑ25 : Περιοδεια κλιμακιου υποψηφίων βουλευτών σε χωρια του δήμου Βισαλτίας

 


 

 

 

 

 

Στην εξόρμηση Πέμπτη 4 Μαΐου, κλιμάκιο του ψηφοδελτίου αποτελούμενο από τους υποψήφιους/ες Φλώρου Σοφία, Κοτρώνη Παναγιώτη και Πισκιούλη Μιχάλη επισκέφτηκε Λιβαδοχώρι, Άμπελοι, Δημητρίτσι, Σησαμιά, Βέργη, Νικόκλεια, Αγία Παρασκευή, Τερπνή και Νιγρίτα.
Στις συζητήσεις με τους κατοίκους οι υποψήφιοι/ες προσπάθησαν να αποκαλύψουν το πραγματικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι το ωραιοποιημένο που παρουσιάζουν τα συστημικά Κανάλια.

Πχ. Πραγματικός μισθός
Το κυβερνητικό αφήγημα θέλει τη ΝΔ στη θητεία της να αυξάνει σημαντικά τους μισθούς με πρώτο και καλύτερο τον κατώτατο. Παρά την ονομαστική αύξησή του, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σε έκθεσή του, είναι αποκαλυπτικά.
Στην Ελλάδα, ο μέσος ονομαστικός μεικτός μισθός το 2022 αυξήθηκε κατά 1,5% αλλά ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4% λόγω πληθωρισμού 9,7%.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκαν οι μισθοί, αλλά οι πολίτες έχασαν πολύ περισσότερο σε αγοραστική δύναμη, με την κυβέρνηση να αρκείται να ρίχνει το ανάθεμα για τον πληθωρισμό σε σκοτεινές δυνάμεις και τον Πούτιν, αναλωνόμενη σε διαπιστώσεις αντί να προβαίνει σε ουσιαστικές πολιτικές ανακούφισης των νοικοκυρών που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα.



Απαιτείται υιοθέτηση ουσιαστικών πολιτικών, όπως η αυτόματη τιμαριθμική
αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων, που έχει προτείνει το ΜέΡΑ25 εδώ και ένα
χρόνο.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.