Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Σέρρες :Δευτέρα 1 Μαΐου συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο.

 


 

 Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τη Δευτέρα 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο.

   Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη. Μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση με μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

   Η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο σύγχρονος κόσμος πρέπει να δράσει τώρα με μια πρωτοβουλία για ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης.

   Η επιδίωξη της ειρήνης και της δημοκρατίας είναι θεμελιώδης αξία του συνδικαλιστικού κινήματος και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους επί το πλείστον νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής κινητοποίησης.

    Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί και μέσα στα συνδικάτα για σεβασμό της αξίας και της αξιοπρέπειας μας, των εργατικών, των κοινωνικών και των πολιτικών μας δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την παγκόσμια ειρήνη, υγεία και ασφάλεια.

   Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

   Απαιτούμε –Διεκδικούμε:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.
  • Κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.
  • Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές.
  • Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας.
  • Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού.
  • Δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η  ΜΑΗ και ώρα 11:00 π.μ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.