Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Δήμος Σερρών : Ένας δήμαρχος που αρνείται να ασχοληθεί με τα προβλήματα του δήμου

 


 

 

 

Με δελτίο τύπου η παράταξη ΩΡΑ Ευθύνης του Γιώργου Τσιμερικα τοποθετείται για την αιφνίδια απόφαση του ΤΕΘΑ να παραχωρήσει 8 στρέμματα από το στρατόπεδο Παπαλουκα στην Μητρόπολη Σερρών

 Το δελτίο τύπου

Ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, για όσο διάστημα ακόμη υπηρετεί το θεσμό του Δημάρχου Σερρών, επιβάλλεται να αναλάβει τις ατομικές του ευθύνες στο όνομα των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν. 

Με το  Πρακτικό Υπ Αριθμό. «10»/13 Απρ 2023/ΔΕ/ΤΕΘΑ το Ταμείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 84 του Ν. 3883/2010, δύο (2) κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. περίπου με δυνατότητα επέκτασης, με σκοπό την επισκευή και τη χρησιμοποίησή τους, για τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των τέκνων των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Το υπόψη πρακτικό υπογράφεται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ¨Ώρα Ευθύνης¨ οφείλει να υπενθυμίσει στον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη σε ότι αφορά το στρατόπεδο Παπαλουκά, που επί των ημερών του μετονομάστηκε σε Πάρκο πολιτισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι δήλωνε πως θα το μετατρέψει σε αμιγές πολιτιστικό πάρκο Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που θα φιλοξενεί περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις, πολιτιστικές διοργανώσεις, θεματικές εκθέσεις ανά πεδίο ενδιαφέροντος. Δηλαδή ένα γενικότερο χώρο προβολής και διαφήμισης των επιχειρήσεων και των αξιοθέατων του νομού μας.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις για άλλη μια φορά καταδεικνύουν την  αδράνεια και την  ολιγωρία της Δημοτικής αρχής και  αποδεικνύουν την ανεπάρκειά της στην έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση σοβαρών θεμάτων.

Ας θεωρεί τυχερό τον εαυτό του, που του έτυχε ως Δήμαρχος, κάνοντας ελάχιστα,  να εγκαινιάσει την ¨Πινακοθήκη ΞΕΝΑΚΗ¨, ένα έργο πνοής για τον τόπο μας, που η δημοτική αρχή του κ. Π. Αγγελίδη είχε σχεδόν ολοκληρώσει.

Όταν βρεθεί διαθέσιμος χρόνος για τον κ. Δήμαρχο ανάμεσα στις μετακινήσεις υπαλλήλων που σχεδιάζει και πραγματοποιεί, στις διάφορες απευθείας αναθέσεις και στα διάφορα ταξίδια για επίλυση θεμάτων εθνικού και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ας ασχοληθεί λίγο και με τα σοβαρά θέματα του Δήμου Σερρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.