Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Κοίτα να μαθαίνεις : Απο τον Άννα στον Καϊάφα

 


 

 

Απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο κ Δημήτρης Μουρατίδης για την μη πληρωμή οφειλών της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Αμφίπολης σε επαγγελματίες που παρείχαν υπηρεσίες δίνει η πρώην πρόεδρος κ Καλακίδα.

Η πρόεδρος υποστηρίζει οτι λεφτα υπάρχουν  15.500 € (ανάλυση Τραπέζης Πειραιώς 23 12 2022). Οι υποχρεώσεις ήταν περίπου 14.000. ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.Αλλα εξαιτίας του δημάρχου και των συνεργατών του δεν πληρώθηκε κανένας με στόχο όπως αφήνει να εννοηθει να εκτεθει πολιτικα η ίδια .

Βεβαια το γιατι η κ Καλακίδα δεν φρόντισε να πληρωθουν κατα την διάρκεια της θητείας της μένει αναπάντητο 

Στο δια ταυτα οι επαγγελματίες παραμένουν απλήρωτοι. Πληρωνοντας τις εσωπαραταξιακές κόντρες της δημοτικης αρχής 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ ΚΑΛΑΚΙΔΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα περί της Δημοτικης Επιχείρησης, των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, του ΚΔΑΠ ασφαλώς και δεν είμαι της στάσης να συζητούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά πολλές φορές η σιωπή υποκρύπτει αδυναμία και ενοχή.
1. Συμφωνώ απόλυτα με τον καταγγέλοντα κ. Μουρατίδη Δημήτρη.
Ανεξάρτητα του εάν έχει κάποιος λεφτά για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα ή όχι είναι ανεπίτρεπτο να παραμένει απλήρωτος. Όταν επισκέφθηκε ο καταγγέλων το Δημαρχείο και ζήτησε να πληρωθεί, οι αιρετοί συνεργάτες του Δημάρχου τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει για εκείνον κανένα παραστατικό πληρωμής και μάλιστα για να τον εξαγριώσουν ακόμη περισσότερο τον ενημέρωσαν ότι η Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει καθόλου λεφτά και ότι δεν πρόκειται να ξεχρεώσει ούτε σε τρία χρόνια.Βέβαια σκοπίμως απέκρυψαν την αλήθεια.
1. Απόλυση εργαζομένου - ρήξη με την Δημοτική Αρχή
Μετά την σκανδαλώδη απόλυση του υπαλλήλου του "Βοήθεια στο Σπίτι" κ. Τσομπανίδη Παναγιώτη και την πρόθεση του Δήμου όχι μόνο να μην τον επαναπροσλάβουν αλλά και να τον κυνηγήσουν νομικά, δίδοντας σχετική εντολή μάλιστα σε συγκεκριμένο Δικηγόρο των Σερρών, κατάλαβα ότι πλέον δεν υπάρχει πεδίο πιθανής σύγκλισης με την πλευρά του Δημάρχου. Η ρήξη ήταν μονόδρομος. Και παρέμεινα για λίγο διάστημα μόνο και μόνο για να κλείσω δύο θέματα της Δημοτικής Επιχείρησης: να επαναπροσληφθεί ο απολυθείς εργαζόμενος και να πληρώσω όλους όσους είχαν συνεργαστεί επαγγελματικά με την Δημοτική Επιχείρηση. Το πρώτο μπόρεσα, ήταν εξαιρετικά μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες δύσκολο και το έλυσα: ο Παναγιώτης είναι σήμερα Μόνιμος Υπάλληλος του Δήμου.
2. Ανεξόφλητα Τιμολόγια - απλήρωτοι επαγγελματίες
Για το δεύτερο είχα παραδώσει στον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου ( δεν έχει η Δημοτική Επιχείρηση Υπάλληλο) τον Νοέμβριο 2022 τα ονόματα και τις οικονομικές υποχρεώσεις όλων των επαγγελματιών με σειρά εκτέλεσης της υπηρεσίας. Όμως όταν πλέον είχαν κοπεί οι σχέσεις με την Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στον Ειδικό του Συνεργάτη να μην εκτελέσει καμία μου επιθυμία ή εντολή σε ό,τι αφορά αναθέσεις ή πληρωμές. Και όπως γνωρίζει ο καθένας όταν δεν γίνονται αναθέσεις δεν μπορεί να κοπεί, νόμιμα, τιμολόγιο, πολύ δε περισσότερο να πληρωθεί κάποιος. Και έτσι δυστυχώς μείνανε απλήρωτοι ο καταγγέλων, ο Σ. Α., ο Ζ. Γ., η Ν. Τ. , ο Γ. Χ. και οι δαπάνες των δύο μνημοσύνων Κορμίστας & Κερδυλλίων.
Στο ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης κατά την παραίτησή μου υπήρχαν 15.500 € (ανάλυση Τραπέζης Πειραιώς 23 12 2022). Οι υποχρεώσεις ήταν περίπου 14.000. ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ. Δεν ευθύνομαι, λυπάμαι που το λέω. Δεν ήταν δική μου επιθυμία, ούτε και απόφαση να παραμείνουν απλήρωτοι οι επαγγελματίες και μάλιστα όπως συνήθιζα και φρόντιζα όλοι τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Άλλος το επιδίωξε. Βέβαια ο σκοπός ήταν ξεκάθαρος: αυτός εδώ. Να εξαγριωθεί ο καταγγέλων και όλοι φυσικά οι υπόλοιποι απλήρωτοι και να κατηγορούμαι εγώ προσωπικά με όλες τις προεκτάσεις της κατηγορίας.
3. Υποδειγματική Οικονομική Διαχείριση
Βέβαια οι δύο αιρετοί συνεργάτες επέμεναν στο ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ότι υπάρχει μία μεγάλη οικονομική τρύπα, ότι δεν μπορεί να ξεχρεώσει η Επιχείρηση. Δικαιολογημένα ψέματα: γνωρίζουν ασφαλώς ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ στο να πράξει πλέον η Δημοτική Επιχείρηση κάτι το σπουδαίο και προσπαθούν να φορτώσουν την ανικανότητά τους στην δήθεν οικονομική αδυναμία. Το εξοργιστικό είναι ότι ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ στην Εφορία, στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ), στην Τράπεζα Πειραιώς αν και έχουν παρέλθει δύο και πλέον μήνες από τον ορισμό του νέου Προέδρου στην Δημοτική Επιχείρηση. Υποχρεώσεις αλλαγής τις οποίες έκανα σε μία ημέρα, την επομένη του ορισμού μου ως Πρόεδρος). Δεν έκαναν καμία αλλαγή. Δύο μήνες. Η αλήθεια είναι ότι από την προγραμματική σύμβαση των 100.000 € για το 2022 μεταξύ Δήμου & Δημοτικής Επιχείρησης ζήτησα και έλαβα μόνο το ποσό των 30.000 και μάλιστα τον μήνα Σεπτέμβριο, δεν χρειαζόμουνα άλλα. Γνωρίζουν άραγε τον όρο "οικονομία", "προγραμματισμός", "μεθοδικότητα"; Άγνωστες λέξεις. Έκανα και "οικονομία" στον Δήμο 70.000 ευρώ. Είχαν που έχουν το βάσανο του χρέους των 2.000.000 € σε ΔΕΗ & ΦΟΔΣΑ (απορρίμματα) από μηδενικό που το παρέλαβαν!!!Πληροφορούμαι ότι προτίθενται να ζητήσουν ισόποσο δάνειο για να αποπληρώσουν το χρέος, φορτώνοντάς το στις πλάτες των επόμενων Δημάρχων!!!
4 .4ήμερο Συμπόσιο Τέχνης & 2ήμερος Διαγωνισμός Γαστρονομίας.
Και για την αλήθεια να ενημερώσω πως οι δύο μεγάλες εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2022 (4ήμερο συμπόσιο τέχνης & 2ήμερος διαγωνισμός γαστρονομίας) στοίχισαν στον Δήμο - Δημοτική Επιχείρηση το ποσό των 7.000 €. 7.000 € πολύ μακριά ασφαλώς από τα ποσά των 70.000 & 100.000€ που ακούγονταν σκοπίμως ένθεν και ένθεν. 7.000 € ( στην Διαύγεια της Δημοτικής Επιχείρησης αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι δαπάνες).
5. Ασφαλιστική Ενημερότητα
Βέβαια τη στιγμή αυτή υπάρχει αδυναμία ασφαλιστικής ενημερότητας της Επιχείρησης. Εγώ ως Πρόεδρος φρόντισα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022 να έχουν αποζημιωθεί πλήρως όλοι οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης με τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Κάτι που το επιβεβαίωσε επ' ακριβώς και ο Δήμαρχος στην άτυπη ενημερωτική για την Δημοτική Επιχείρηση συνεδρίαση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας. Το υπαρκτό αυτό σήμερα πρόβλημα της ασφαλιστικής ενημερότητας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ΔΙΠΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ για το ίδιο διάστημα οι οποίες καταβλήθηκαν επί θητείας της προηγούμενης Προέδρου και στα ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΑΠΔ (αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις) προηγουμένων ετών. Πουθενά αλλού. Και πάλι θα το ξαναπώ: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Έχει Δήμαρχε η Δημοτική Επιχείρηση μπλοκ επιταγών; Έχει. Κόβεται μία επιταγή των 30.000, 40.000 € με εξόφληση από τον ΕΦΚΑ τον Μάϊο, Ιούνιο, κάνετε διακανονισμό των υποχρεώσεων σε 20-30 δόσεις έως και 72 προβλέπει ο νόμος για χρέη των Δήμων τελευταία, αίρεται η απαγόρευση έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας και λειτουργεί κανονικά η Δημοτική Επιχείρηση. Τόσο απλό. Αλλά απαιτείται ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
6. Χρέη Δημοτικής Επιχείρησης - Κατασχέσεις.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως όταν ανέλαβα Πρόεδρος βρέθηκα αντιμέτωπη με πολλές κατασχέσεις της Επιχείρησης: από την Δ.Ε., από την εταιρεία Σ., από τον Σ.Ρ, από τον εταιρεία Π. για νόμιμα τιμολόγια τα οποία αρνούμενη να πληρώσει η προηγούμενη Πρόεδρος, ως υποχρεώσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (λες και δεν έχει συνέχεια ο Δήμος) κατέστησαν "διαμαρτυρόμενα" και εν τέλει λόγοι κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών της Επιχείρησης. Όλα μπόρεσα και τα διευθέτησα - ευχαριστώ τις επιχειρήσεις και τους δικηγόρους τους - χωρίς την καταβολή βαρύτατων τόκων & δικαστικών εξόδων με εξαίρεση την εταιρεία Σ. Ιδιαίτερα μάλιστα με τον Σ. Ροδολίβους χάριν αμοιβαίας κατανόησης, έγινε διευθέτηση της οφειλής και πληρώθηκε μόνο το μισό της αρχικής απαίτησης κερδίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως και με πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις η Δημοτική Επιχείρηση χιλιάδες €.
7. Δημοτικό ΚΔΑΠ
Με προσωπικές μου και μόνο ενέργειες κατάφερα να εντάξω το Δημοτικό ΚΔΑΠ στο Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ" και να επιχορηγηθεί το ΚΔΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 14.500 €. Και με άλλες 10.000 € από δαπάνες της Δημοτικής Επιχείρησης να αναμορφώσουμε πλήρως βρώμικες, εγκαταλελειμμένες αποθήκες σε λειτουργικούς χώρους μάθησης & παιγνιδιού, πάντα όμως με πλήρη ενημέρωση του Δημάρχου και την σύμφωνη γνώμη του λέγοντας χαρακτηριστικά "προχώρα Σωτηρία". Εκεί όπου σήμερα φιλοξενούνται τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού Ροδολίβους και δεν αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Παιδικό Σταθμό, την διαδρομή "Ροδολίβος - Πρώτη 2 χιλιόμετρα".
8. "Βοήθεια στο Σπίτι".
Παρέλαβα τον Σεπτέμβριο 2020 μία "Βοήθεια στο Σπίτι" η οποία πληρωνόταν κάθε 8-9 μήνες. Με προσωπική και μόνο οικονομική διαχείριση και μετά από πολλές προσπάθειες, οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κάθε 9 του μηνός, κάθε μήνα όπως όλοι οι υπάλληλοι της Ελλάδας. Πληροφορούμαι ότι έχει καταβληθεί στον Δήμο στα τέλη Μαρτίου από το Υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 231.000 € για την αναδρομική από 1 1 2023 πληρωμή των εργαζόμενων. Ο Δήμος όμως δεν μπορεί να τους πληρώσει (δεν έχει τον μήνα Απρίλιο εγκεκριμένο προϋπολογισμό έτους 2023 - μοναδικό στην Ελλάδα φαινόμενο, μήνα Απρίλιο)!!! Να τα μεταβιβάσει στην Δημοτική Επιχείρηση; Και εκεί αδυναμία οικονομικής διαχείρισης!!! 15 εργαζόμενοι απλήρωτοι 4 μήνες για τις ημέρες του Πάσχα όπως σωστά και απολύτως δικαιολογημένα αναφέρει ο καταγγέλων.
Και πολλά άλλα θα μπορούσα να απαριθμήσω. Αρκετά όμως.
9. Προτάσεις για Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης
Κλείνοντας και το αστείο να πω; Το τραγικό να πω; Μέσω ενός κοινού μας γνωστού, ευυπόληπτου κατοίκου του Ροδολίβους, του κυρίου Γ. Ν., ο Δήμαρχος του ζήτησε να μεσολαβήσει για να ξαναανάλαβω την Δημοτική Επιχείρηση καθόσον άλλαξε σχετικά ο εκλογικός νόμος και μου δίνεται το δικαίωμα, ρωτώντας με μάλιστα και "τι ακριβώς θέλω, τι ακριβώς ζητώ". Να ξανααναλαβω Πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση!!! Άραγε Δήμαρχε το σκέφτηκες καλά αυτό; Άραγε για την πρότασή σου αυτή είναι ενήμεροι οι Δημοτικοί σου Σύμβουλοι, οι συνεργάτες σου, ο νυν πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης; Και αυτό είναι η δεύτερη φορά. Την ημέρα που υπέβαλα την παραίτηση μου ζήτησες να παραμείνω για το 2023 Πρόεδρος στην Δημοτική Επιχείρηση με μισθό μάλιστα Αντιδημαρχου (την διαφορά στον μισθό θα την κατέβαλε ο ίδιος) όπως και για την επόμενη 5ετία καθόσον πίστευες ότι θα ξαναεκλεγόσουν. Το πρόβλημα Δήμαρχε εξάλλου για μένα δεν είσαι μόνο εσύ. Πρωτίστως είναι η Ομάδα σου με την οποίαν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα μα ούτε και επιθυμία σύγκλισης η έστω υποτυπώδους ανοχής. Καλή συνάντηση Δήμαρχε σε σένα και στην Ομάδα σου τον Οκτώβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.