Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ψίθυρος πάνω από την Λιμνούπολη : Μια πολιτική εξουσία υποχείριο των Μουλάδων

 


 

 

 

Κόκκινη κλωστή δεμένη,

στην ανέμη τυλιγμένη,

δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει,

παραμύθι ν’ αρχινίσει.

 

 





Ο μουλάς προέρχεται από την αραβική λέξη مَوْلَى mawlā, που σημαίνει "εφημέριος", "μάστερ" και "κηδεμόνας". . Σε μεγάλα τμήματα του Μουσουλμανικού κόσμου, ιδιαίτερα στο Ιράν, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, την Ανατολική Αραβία, την Τουρκία και τα Βαλκάνια, τη Κεντρική Ασία, το Κέρας της Αφρικής και τη Νότια Ασία, είναι το πιο συνηθισμένο όνομα σε ντόπιους μουσουλμάνους κληρικούς ή ηγέτες τζαμιών.

Σε χώρες του Μουσουλμανικού κόσμου είναι σύνηθες οι Μουλάδες ( θρησκευτικοί ηγέτες ) να έχουν και πολιτική εξουσία ή να καθοδηγούν τους πολιτικους  .Στην Λιμνούπολη που είναι της Χριστιανικής και ορθοδόξου πίστεως .Οι πολιτικοί δεν καθοδηγούνται  , ούτε  είναι υποχείρια των θρησκευτικών ηγετών  

 Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.