Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Δήμος Αμφίπολης : Απάντηση Μπαχαρόπουλου για το αίθριο του δημοτικου σχολείου

 


 

 

 Απάντηση  για το πρόβλημα που υπάρχει με το αίθριο στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Ροδολίβους δίνει ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών της Α/θμιας εκπαίδευσης δήμου Αμφίπολης

Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση
Το πρόβλημα στεγανότητας στη στέγη του αίθριου στο Δημοτικό Σχολείο Ροδολίβους είναι από την κατασκευή του. Γι’ αυτό το λόγο, το 2006 η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, που ήταν υπεύθυνη για τη μελέτη, εκτέλεση και επίβλεψη του έργου, υποχρέωσε στον εργολάβο την άμεση αποκατάσταση της εξαρχής παρουσιαζόμενης κακοτεχνίας με αποξήλωση της επικάλυψης των πολυκαρβονικών φύλλων, ώστε να μη λιμνάζουν όμβρια νερά, αλλά να παροχετεύονται ελεύθερα από τα φύλλα επικάλυψης, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη (Αριθμός πρωτοκόλλου: 1748 / 20 – 9– 2005, απόφαση του διευθυντού της Δ.Τ.Υ.Ν.Α. Σερρών).
​Το πρόβλημα, σύμφωνα με την αλληλογραφία, που υπάρχει στο σχολείο συνεχίστηκε σε μικρή έκταση και όλοι οι μετέπειτα διευθυντές, κάθε χρόνο επισημάναμε εγγράφως το πρόβλημα της στεγανότητας της στέγης.
​Ως διευθυντής της σχολικής μονάδας από το 2014 έως σήμερα, κάθε χρόνο εγγράφως επισημαίνω το πρόβλημα προς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά από έγγραφά μου από το 2014 έως σήμερα είναι οι παρακάτω:
1. Επί θητείας του κυρίου Γιώργου Βογιατζή, έγινε στεγάνωση και μόνωση με ειδικές μεμβράνες, που έλυσε το πρόβλημα της στεγανότητας για σχεδόν τρία χρόνια.
2. Επί θητείας του κυρίου Κώστα Μελίτου έγινε αντικατάσταση με ακατάλληλα πάνελ πάχους 1 εκατοστού και όχι 2,5 εκατοστών όπως προβλέπονταν, σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη της αρχικής μελέτης.
3. Επι θητείας του κυρίου Στέργιου Φραστανλή με δαπάνη της Σχολικής Επιτροπής, έγινε η μεγάλη επισκευή αποκατάσταση και αντικατάσταση στους μεταλλικούς συλλέκτες περιμετρικά του αίθριου επιλύοντας το πρόβλημα εισροής ομβρίων υδάτων μέσα στα τοιχία του αίθριου.
Η κατάσταση όμως τη εισροής νερών στο αίθριο έγινε χειρότερη , αφού λόγω του πάχους των πάνελ δημιουργήθηκαν «λίμνες» πάνω στη στέγη πιέζοντας τα πολυκαρβονικά προς τα κάτω σκίζοντας τις συνδέσεις (επισυνάπτονται φωτογραφίες και βίντεο).
Ελπίζουμε για πολλοστή φορά ότι η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει επιτέλους την υπόσχεσή της, για οριστική επίλυση του προβλήματος και σωστή στεγάνωση της στέγης.
​Επειδή, στην ανάρτηση του κυρίου Μελίτου, ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιδιότητά μου, ως προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, θα ήθελα να αναφερθώ στα ερωτήματα που βάζει ή δε βάζει ο κύριος Μελίτος. Όπως είναι γνωστό, η θέση του προέδρου είναι άμισθη. Η Σχολική Επιτροπή έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας και της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμφίπολης. Όταν ανέλαβα πρόεδρος, τα χρέη ξεπερνούσαν τις 30.000 €, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τον αγώνα που είχε καταβάλει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο προκάτοχός μου κύριος Κώστας Θεοδοσίου τον τελευταίο χρόνο που ανέλαβε πρόεδρος της ΣΕΠΕ. Σήμερα, έχουν ρυθμιστεί και πληρωθεί όλα τα χρέη και υπάρχει στο ταμείο το ποσό των 22.000 €. Επίσης, έγινε αξιοποίηση των σχολικών αγροτεμαχίων τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ανεκμετάλλευτα επί σειρά ετών.
Όταν ανακοίνωσα την ανεξαρτητοποίηση μου, από την παράταξη του Δημάρχου, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεσή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος μου ζήτησε να παραμείνω στη θέση μου. Εγώ αποδέχτηκα ενημερώνοντάς τον, ότι θα παραμείνω έως την ημέρα του οικονομικού απολογισμού του 2022 (5 Απριλίου 2023).
Η ψήφιση για το έργο της πεζοδρόμησης και του τοιχίου αντιστήριξης μπροστά στην είσοδο του σχολείου, αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο (και με την ψήφο του κ. Μελίτου).
Θα μπορούσα να μπω στον πειρασμό να αναφερθώ στα πεπραγμένα της προηγούμενης ΣΕΠΕ και της σημερινής και να προβώ σε συγκρίσεις, αλλά θα το αποφύγω για να μην οξύνω περισσότερο τα πνεύματα και αποπροσανατολιστούμε από το στόχο, που είναι η άμεση επισκευή της στέγης του σχολείου.
Η αποτυχία ή η επιτυχία όλων μας θα κριθεί σύντομα από τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.