Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Δήμος Σιντικης : Κοντρα δημοσιογράφου με την Μητρόπολη

 


 

 Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Σιντική η απόφαση του ΤΕΘΑ να παραχωρήσει το κτήριο της ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου 

Ενας εξ αυτών που πρωτοστατεί στο να πεισθεί   ο Μητροπολίτης Μακάριος να αποσύρει το αίτημα είναι και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σερρών Λεωνίδας Κασάπης. Ο οποίος στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου Σιντικής .Δέχθηκε και λεκτική επίθεση από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης . Ο οποίος τον έψεξε για τα όσα έχει γράψει για το θέμα .Να πούμε πάντως οτι σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο πήρε θέση υπερ του κ Κασάπη .

Με νέα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος καλει τον Μητροπολίτη Μακάριο να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σερρών Θεολόγου που απέσυρε το αίτημα για την παραχώρηση έκτασης από το στρατόπεδο Παπαλουκα

Η ανάρτηση του κ Κασάπη


Προς Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου : κ. Μακάριε , κάντε την δική σας υπέρβαση !
Ο Μητροπολίτης Θεολόγος έκανε την δική του υπέρβαση. Ως συνετός και σώφρων ποιμενάρχης κινήθηκε στο πλευρό της κοινωνίας. Οχι μόνο ανακάλεσε την διεκδίκηση του για το στρατόπεδο Παπαλουκά , αλλά τάχθηκε και στο πλευρό του Δήμου στην διεκδίκηση του.
Καλούμε τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο , να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει την δική του υπέρβαση, με σωφροσύνη και σύνεση, να ανακαλέσει την διεκδίκηση του και να σταθεί στο πλευρό του Δήμου.
Ενας ποιμενάρχης, ενας πραγματικός πνευματικός ηγέτης, οφείλει να ενώνει την κοινωνία και το ποίμνιο του. Μια τέτοια πράξη θα καταγράφει στα θετικά της ιστορίας του.
Η Λέσχη, η γη των Σιδηροκαστρινών, πρέπει να επιστρέψει εκει που ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκεί , απ όπου την πήραν πριν πολλά χρόνια. Είναι ο φυσικός της αποδέκτης.
Είναι ολων των φορολογουμένων, δημοτών.
Και να γίνει ενα πολιτιστικό κέντρο για ολους τους Συλλόγους και αίθουσα εκδηλώσεων , καθώς η πόλη στερείται τέτοιας αίθουσας.
Το ζήτημα είναι πάνω απο δημάρχους , παρατάξεις , κόμματα, πάνω απο εμας που βιολογικά θα φύγουμε. Εχει να κάνει, με την ίδια την πόλη, με τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές.
Κύριε Μακάριε, κάντε την δική σας υπέρβαση και σταθείτε στο πλευρό της κοινωνίας.
Λεωνίδας Κασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.