Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Η διαπίστωση της ημέρας : Η πραγματικότητα αποδομει το αφήγημα της Μητρόπολης

 


 

 Επιμένει η Μητρόπολη Σερρών στο αίτημα της για την παραχώρηση 8 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Παπαλουκα παρά την έκκληση του δημάρχου Σερρών να το ακυρώσει.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Μητρόπολης θα σταθούμε στην αναφορα << και χρησιμοποίησή τους, για τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και κυρίως με σκοπό την δωρεά φροντίδα παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. >>

 Άπαντες γνωρίζουν εδω και χρόνια οτι τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών φοιτούν δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς. Αφού μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα  υπάρχει η χρηματοδότηση με την χορήγηση Voucher για οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα ( αν δεν κάνουμε λάθος ) εως 40.000 ευρω

Επομένως το επιχείρημα της Μητρόπολης οτι κατασκευάζει κατι για να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους καταρρίπτεται . 

Αρα γιατι θέλει η Μητρόπολη να κάνει παιδικό σταθμό και μάλιστα ζητώντας μια έκταση που ισοδυναμεί περίπου με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου .

 

Επίσης απορίας άξιο είναι πως ο Μητροπολίτης Σερρών επικαιροποίησε το αίτημα ( για την παραχώρηση της έκτασης ) την στιγμή που γνώριζε οτι υπάρχει ειλημμένη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών οτι το πρώην στρατόπεδο θα χρησιμοποιηθεί ως πάρκο πολιτισμου . 

ΥΓ: Και ένα ερώτημα 

Αν υλοποιηθεί το αίτημα της Μητρόπολης και ιδρύσει παιδικό σταθμό .Θα εισπρατει τα Voucher  ???

Γιατι αν συμβεί αυτό τότε η τοπική μας εκκλησία δείχνει να έχει αποφασίσει να ασκεί και επιχειρηματική δραστηριότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.