Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Λαικη Συσπείρωση : Για την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού κολυμβητηρίου της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων
Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται για άλλη μια φορά το Δημοτικό κολυμβητήριο Σερρών στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, το οποίο σταμάτησε εκτάκτως  να λειτουργεί ώστε να αποκατασταθούν ζημιές που είναι χρόνιες.

Ενώ γνώριζε η δημοτική αρχή για την κακή συντήρηση των υποδομών από τους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές, τις ομάδες, για 4 χρόνια δε φρόντισε να μεριμνήσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Βέβαια το φαινόμενο να κλείνει το κολυμβητήριο το έχουμε δει και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και πανελλαδικά σε κολυμβητήρια που έφταναν ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
 
Η υποχρηματοδότηση και η απαξίωση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων έχει ιστορία και ονοματεπώνυμο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού που όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν κατά σειρά, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση, βάζοντας αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και τους Δήμους να συντηρούν τις  αθλητικές εγκαταστάσεις με όλο και λιγότερα χρήματα μετακυλώντας το κόστος στις ερασιτεχνικές ομάδες και το κοινό.
Πόσες φορές έχει πλημμυρίσει το κολυμβητήριο, πόσες φορές οι γονείς και οι προπονητές έχουν πάρει κουβάδες και σκούπες για να καθαρίσουν τα αποδυτήρια; Πόσες φορές έχουν δημιουργηθεί λίμνες νερού στις κερκίδες, έχουν πέσει σοβάδες εν ώρα προπονήσεων, έχουν κινδυνεύσει παιδιά; Τα ατυχήματα που κατά καιρούς συμβαίνουν είναι γνωστά σε όλους τους γονείς που έχουν περάσει με τα παιδιά τους από το κολυμβητήριο.

Μας γεμίζει οργή όταν πριν λίγους μήνες ο κ. Καραμανλής υπέγραφε σύμβαση  ενεργειακής αναβάθμισης για το κολυμβητήριο της Ομόνοιας με τον κ Χρυσάφη και κάνανε βαρύγδουπες δηλώσεις, για "έργα που αλλάζουν σελίδα", όταν λίγα μέτρα πιο πάνω στην κοιλάδα, το μοναδικό εν λειτουργία κολυμβητήριο των Σερρών βρισκόταν στην ίδια κατάσταση με τα γνωστά προβλήματα στην οποία είναι και σήμερα. Μας γεμίζει οργή που υπάρχουν στο νομό μας πάνω από 15 χρόνια 2 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων που στην ουσία είναι πισίνες για βατράχια και βρύα (σε ΟΒΑ και Ροδολίβος).
Βέβαια, όταν αθλητές μέσα από αντίξοες συνθήκες, καταφέρνουν να διακρίνονται και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με μοναδική βοήθεια το φιλότιμο και την αγάπη των προπονητών τους, τις θυσίες των οικογενειών τους που στην ουσία έχουν επωμιστεί ολόκληρο το οικονομικό κόστος, τότε, ΝΑΙ, θυμούνται και υπόσχονται μέτρα και παρεμβάσεις. Οι χειραψίες, οι φωτογραφίες και οι υποσχέσεις όλων των ιθυνόντων, είναι ίσα ίσα για λίγα λεπτά δημοσιότητας!!!

Ο λαός των Σερρών έχει δικαίωμα στον αθλητισμό .Ιδιαίτερα η νεολαία. Το κολυμβητήριο δεν είναι πολυτέλεια για λίγους. Είναι απαράδεκτο να  βάζουν για άλλη μια φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη οι γονείς, για να μεταφέρονται για προπονήσεις οι ομάδες σε γειτονικές πόλεις, να αναγκάζονται να σταματήσουν την εκγύμναση  ΑΜΕΑ, άτομα που κολυμπούν για αποκατάσταση. Η Λαϊκή Συσπείρωση έρωτά τη δημοτική αρχή τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε:

α) Να αποκαταστήσει ζημιές που είναι χρόνιες στο κολυμβητήριο.
β) Να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαιτήσει γενναία χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες.
γ) Να καλύψει το κόστος της συνέχισης της προπονητικής δραστηριότητας των αθλητών και των ομάδων  τους.
δ) Να γίνουν όλοι οι έλεγχοι και όλες οι απαραίτητες εργασίες και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.

Σέρρες 30/3/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.