Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Λύκειο Ελληνίδων Σερρών: Παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Η Τραγωδία του Πόντου»


Το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών και τα μαθήματα Κλασσικής Παιδείας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου «Η Τραγωδία του Πόντου», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

 

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ των Αθηνών του Βλάση Γαβριηλίδη, της δεκαετίας του 1950, που βασίζεται σε επώνυμες μαρτυρίες Ελλήνων του Πόντου, που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες το 1922 και εγκαταστάθηκαν στη δεύτερη πατρίδα τους.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κορυφαίος ιστορικός Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών με τραγούδια του Πόντου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.